Πήρε άδεια η Άγκυρα από τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του συστήματος Α/Α MIM-23 HAWK στην Λιβύη;

Πήρε άδεια η  Άγκυρα από τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του συστήματος Α/Α MIM-23 HAWK στην Λιβύη;

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία, καθώς η Άγκυρα παραβίασε το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, ο τουρκικός στρατός φαίνεται πως ενισχύει τις δυνάμεις που αντιμάχονται τον στρατάρχη Χάφταρ στέλνοντας αντιαεροπορικά συστήματα Korkut και όχι μόνο. Και το όχι μόνο πηγαίνει στο σύστημα α/α MIM-23 HAWK καθώς είναι αμερικανικής προέλευσης.

Δηλαδή η Άγκυρα έχει εξασφαλίσει την αμερικανική άδεια;

Το παρακάτω βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνει μεταφορά του συστήματος ACV-30 Korkut SPAAG σε περιοχή της Λιβύης. Και προφανώς δεν πρέπει να στείλει υλικά η Τουρκία, αλλά είναι ένα σύστημα εγχώριας ανάπτυξης που σημαίνει ότι δεν ρωτάει κανέναν.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν φήμες για μεταφορά τουρκικών πυραύλων ΜΙΜ-23 I-HAWK μαζί με ραντάρ MPQ-64 σε λιβυκό έδαφος όπως εμφανίζουν και παλι βίντεο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής προστασίας του καθεστώτος της Τρίπολης. Οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει σε αρκετά μέσα της Τουρκίας, και τα είχαν αναπαράγει και αρκετοί λογαριασμοί της γειτονικής χώρας στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Οι ΗΠΑ έδωσαν την άδεια για την ανάπτυξη του εν λόγο συστήματος στην Λιβύη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.