ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Tελεσίγραφο Μόσχας προς Άγκυρα: «Είστε με εμάς ή με τους Αμερικανούς; – Διαλέξτε»

Tελεσίγραφο Μόσχας προς Άγκυρα: «Είστε με εμάς ή με τους Αμερικανούς; – Διαλέξτε»

Τελεσίγραφο προς την Άγκυρα στέλνει η Μόσχα διαμέσου της ρωσικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα καθώς ανήρτησε να μήνυμα στο Twitter με το οποίο καλούσε τον τουρκικό λαό να αποφασίσει αν πρέπει να θεωρεί τις ΗΠΑ σύμμαχό του.

Το μήνυμα συνοδευόταν από δύο εικόνες. Η πρώτη περιλάμβανε φωτογραφία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και της δήλωσής του αναφορικά με τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στη διάρκεια επίθεσης στην Ιντλίμπ:

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού».

Η δεύτερη εικόνα ήταν ένα γράφημα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu για την βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία έχει χαρακτηριστεί από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

«Εσύ αποφασίζεις», καταλήγει το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας στο Twitter.

Τον Ιανουάριο, οι ρωσικές και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε συμφωνία για μια κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ.

Εντούτοις Τουρκμένοι τρομοκράτες κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους κατά στρατιωτικών στόχων που είχαν ως αποτέλεσμα θύματα μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών.

Έκτοτε η Μόσχα «έσπρωξε» τον συριακό Στρατό να αναλάβει επιθετικές ενέργειες κατά των Τουρκμένων ισλαμιστών οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια πολέμησαν στις τάξεις του ISIS, της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα και της Τζάις Αλ Ισλάμ.

Ποιο τζιχαντιστικές οργανώσεις από αυτές δεν υπάρχουν.

Ο συριακός στρατός κατέλαβε στις 5 Φεβρουαρίου την πόλη Σάρακεμπ ενώ εκκαθάρισε ολοκληρωτικά τον αυτοκινητόδρομο Μ5 που συνδέει το Χαλέπι με την Δαμασκό που σημαίνει ότι μπορεί να «φορτώσει» πλέον απρόσκοπτα με στρατεύματα όλη την ύπαιθρο νοτίως της Ιντλίμπ και να προχωρήσει στην τελική έφοδο προς την πόλη αποκαθιστώντας έτσι το συριακό έδαφος σχεδόν στο σύνολό του (εξαίρεση αποτελούν η ζώνη ασφαλείας που δημιούργησε η Άγκυρα και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε Χασάκα και Ντέιρ Εζόρ οι οποίοιες φυλάσσονται από αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες).

Στη διάρκεια της συριακής στρατιωτικής επίθεσης στις 3 Φεβρουαρίου και στις 10 Φεβρουαρίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δέχθηκαν δύο φορές βομβαρδισμό. Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός έπληξε περισσότερους από 120 στόχους του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές από την περιοχή, η Τουρκία μεταφέρει αυτή τη στιγμή επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ. Η Ρωσία και η Τουρκία σχεδιάζουν να διεξαγάγουν σύντομα συνομιλίες για την Ιντλίμπ όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Μόσχα δεν θα ανεχτεί «διπλό» παιχνίδι από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και ο Τούρκος πρόεδρος το ξέρει αυτό.

Η Ρωσία έχει προσφέρει στην Τουρκία ενέργεια και πυρηνική τεχνογνωσία όπως και υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα, αντίθετα οι Αμερικανοί είναι «δεδομένοι» ότι δεν θα προσχωρήσουν σε ρήξη με την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα περιμένουν κάποτε να… πεθάνει ο Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.