Μ. Τσαβούσογλου: 98 Τούρκοι του εξωτερικού έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό

Μ. Τσαβούσογλου: 98 Τούρκοι του εξωτερικού έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι συνολικά 98 Τούρκοι του εξωτερικού έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό.

«Έχουν επαναπατριστεί περισσότεροι από 20.000 Τούρκοι πολίτες από πάνω από 50 χώρες» έκανε γνωστό ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT World και τόνισε ότι «98 τούρκοι του εξωτερικού έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 10.000 Τούρκοι πολίτες διαβιούν στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον επαναπατρισμό ακολουθώντας την πολιτική καραντίνας της χώρας.

Η Τουρκία θέτει σε 14ήμερη καραντίνα όσους επιστρέφουν στη χώρα ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε η εκστρατεία κατά του κορωνοϊού έχει προσελκύσει πολλούς Τούρκους του εξωτερικού, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων πρόσθετη βοήθεια για τη στήριξη ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, συνολικά 214 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 13.531.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.