Που κατευθύνεται ο «Πορθητής»; – Οι θέσεις των τουρκικών γεωτρυπάνων

Που κατευθύνεται ο «Πορθητής»; – Οι θέσεις των τουρκικών γεωτρυπάνων

Στη Κωνσταντινούπολη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το γεωτρύπανο των Τούρκων με όνομα «Πορθητής» και ξεκινάει να κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα.

«Είμαστε κοντά σε ανακαλύψεις που θα σταματήσουν τα ελλείμματα και θα τερματίσουν την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπ. Αλμπαϊράκ προσθέτοντας: «Με τρία γεωτρύπανα και δύο πλοία σεισμικών ερευνών υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του έθνους μας και αγωνιζόμαστε να αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας μας».

Οι εξαγγελίες ωστόσο του Αλμπαϊράκ με βάση τις οποίες τάζει καλύτερες μέρες στην τουρκική κοινή γνώμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε ανακοινωθεί επισήμως από αρμόδιες πηγές

Οι θέσεις των τριών τουρκικών γεωτρυπάνων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τη θέση των γεωτρυπάνων, ο Μ. Κωστίδης ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως το Φατίχ (Πορθητής) είναι επίσημα στην Κωνσταντινούπολη και θα κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα. Δε θα σταματήσει την πορεία του λόγω κορωνοϊού, δηλαδή. Το Γιαβούζ βρίσκεται προς ώρας στη Νότια Τουρκία, ενώ το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία τελεί υπό επισκευή στα ναυπηγεία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.