ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτογραφίες σε τουρκικά ιστολόγια μετά την επιλογή του Super Hornet από την Γερμανία: F/A-18E/F με τουρκικά χρώματα

Φωτογραφίες  σε τουρκικά ιστολόγια μετά την επιλογή του Super Hornet από την Γερμανία: F/A-18E/F με τουρκικά χρώματα

Την εμφάνισή τους στο τουρκικό διαδίκτυο έκαναν καλλιτεχνικές απεικονίσεις όπου απεικονίζονται F/Α-18 με τουρκικά χρώματα, μετά την ανακοίνωση της επιλογής του Super Hornet από την Γερμανία.

Χωρίς να αναφέρεται κάτι το συγκεκριμένο, απλώς παρατίθενται κάποιες φωτογραφίες μαχητικών F/A-18 με τουρκικά χρώματα, λέγοντας πως θα ήταν τα τουρκικά Super Hornet.

Τέτοιες αναρτήσεις σίγουρα δεν είναι τυχαίες, αφού όλα ελέγχονται από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Βέβαια από την άλλη μπορεί να αποτελούν και μια απλή καλλιτεχνική απεικόνιση.

Η επιθυμία της Τουρκίας για νέο μαχητικό πάντως είναι γνωστή και δεδηλωμένη. Ίσως η επιλογή ενός μαχητικού 4+ γενιάς από τις ΗΠΑ θα ξεπερνούσε τον «σκόπελο» των S-400 καθώς έτσι δεν θα υπήρχε το πρόβλημα F-35 και η πιθανότητα διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών.

Βέβαια υπάρχει και ο νόμος CAATSA ο οποίος προβλέπει κυρώσεις σε χώρες που παραγγέλνουν οπλικά συστήματα ανταγωνιστικές προς τις ΗΠΑ δυνάμεις.

Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάικ Έσπερ πριν τοποθετηθεί στο Πεντάγωνο ήταν σε διευθυντική θέση στην εταιρεία Boeing και η επιθυμία τόσο του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ για προώθηση των πωλήσεων της εταιρείας είναι γνωστή.

Από κάτω άλλοι Τούρκοι χρήστες σχολιάζουν:

«Γιατί να μην τα αγοράσουμε ακόμη και μεταχειρισμένα. Εντάξει το F-15 είναι πολύ ακριβό και δεν πρόκειται να μας το πουλήσουν.

Αλλά γιατί να μην αγοράσουμε F/Α-18; Έχω ακούσει ότι υπάρχουν χώρες που θα τα πωλούσαν. Με F/A-18 στα χέρια μας θα κυριαρχούσαμε σε Αιγαίο και Συρία».

Ένας άλλος στη συνέχεια του απαντά:

«Δύσκολο να βρεις μεταχειρισμένα F/A-18E/F. Από την άλλη μεταχειρισμένα C/D δεν θα πρόσθεταν κάτι το ιδιαίτερο. Χρειαζόμαστε Super Hornet αλλά αυτό είναι ευχή»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/1savasansahin/status/1252214049833705482

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.