ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα «μασάει» η Τουρκία για τους S-400: Φοβάται τις αμερικανικές κυρώσεις

Τα «μασάει» η Τουρκία για τους S-400: Φοβάται τις αμερικανικές κυρώσεις

Οι Τούρκοι το «ξανασκέφτονται» για τους S-400, καθώς ενδεχόμενη ενεργοποίησή τους θα φέρει οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, τις οποίες δεν θα μπορούν να διαχειριστούν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

​Επιπλέον λόγω Ιντλίμπ οι σχέσεις τους με τη Ρωσία περνούν «ψύχρα».

Πριν λίγα 24ωρα οι Τούρκοι ανέφεραν πως οι S-400 δεν θα ακυρωθούν, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων, Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι η ενεργοποίηση του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία καθυστέρησε λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η καθυστέρηση αυτή δεν θα οδηγήσει, ωστόσο, στην ακύρωση του τουρκικού προγράμματος ανέφερε η ίδια πηγή, σύμφωνα και με το «Reuters».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην απόφαση ενεργοποίησης των S-400, (αλλά) λόγω του Covid-19 το σχέδιο που προέβλεπε ότι θα είναι έτοιμοι τον Απρίλιο θα καθυστερήσει», δήλωσε, προσθέτοντας ότι έμειναν ορισμένα τεχνικά ζητήματα έμειναν να ξεπεραστούν. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η καθυστέρηση μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έγινε κανένα σχόλιο από την πλευρά του υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.’

Όπως όμως αναφέρει η ιστοσελίδα Al Monitor, ο λόγος που δεν ενεργοποιείται το αντιπυραυλικό σύστημα είναι οικονομικός καθώς στην Άγκυρα είναι ότι φοβούνται τις αμερικανικές κυρώσεις, ενώ βρίσκονται σε μία τόσο ευάλωτη οικονομική κατάσταση.

Ως γνωστό, η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε ασταθές έδαφος, καθώς το ήδη υποτιμημένο νόμισμα της αλλά και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού απειλούν την εύθραυστη οικονομία της χώρας.

Η λίρα έχει ήδη πληγεί από τη νομισματική κρίση της χώρας το 2018 και το 2019, με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του τουρκικού νομίσματος κατά 13%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έρχονται δύσκολες ώρες, διότι η Τουρκία ήταν ήδη ευάλωτη μακροοικονομικά πριν τη χτυπήσει ο κορονοϊός» δήλωσε στο CNBC ο Τζαν Σελσούκι από την Istanbul Economics Research. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η αυτοαπομόνωση είναι εθελοντική, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και ο τουρισμός έχει καταρρεύσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.