ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΗΠΑ σε Τουρκία: «Αφήστε τους S-400 – Είστε δικοί μας σύμμαχοι»

ΗΠΑ σε Τουρκία: «Αφήστε τους S-400 – Είστε δικοί μας σύμμαχοι»

Κάλεσμα στην Τουρκία να εγκαταλείψει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα, S-400, έκανε ο υποψήφιος για τη θέση του υφυπουργό Άμυνας, των ΗΠΑ, Τζέιμς Άντερσον, με δήλωση του.

«Η Άγκυρα πρέπει να εγκαταλείψει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα», είπε ο ίδιος.

«Το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να συνεργάζεται με την Τουρκία για να ενισχύσει τη συμμαχία μας και ελπίζει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στο Ιντλίμπ θα ενθαρρύνουν την Τουρκία να αλλάξει την προσέγγισή της σχετικά με την αγορά νέας παρτίδας συστημάτων S-400», αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση του Άντερσον στον ιστότοπο της Επιτροπής Γερουσίας γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις 5 Μαρτίου, υποστηρίζοντας τη τις επιθέσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Χαιρετίζουμε οποιαδήποτε μείωση του επιπέδου βίας στη Συρία, αλλά δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι το συριακό καθεστώς και η Ρωσία σκοπεύουν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός της 5ης Μαρτίου», αναφέρει η δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου.

Σημειώνει δε ο ίδιος, ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν επίσης για τις ενέργειες τρομοκρατικών ομάδων στο Ιντλίμπ, ειδικά από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να απαιτούν διπλωματική λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, βάσει μιας αξιόπιστης και διαπραγματευόμενης πολιτικής διευθέτησης στο πνεύμα της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε η δήλωση.

Οι παραδόσεις των τελευταίων ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, που προκάλεσαν κρίση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, άρχισαν στα μέσα Ιουλίου 2019.

Η Ουάσιγκτον ζήτησε απόρριψη της συμφωνίας δίνοντας σε αντάλλαγμα την δυνατότητα απόκτησης αμερικανικών συστημάτων Patriot, απειλώντας παράλληλα να καθυστερήσει ή και να ακυρώσει την πώληση των μαχητικών F-35 στην Τουρκία βάσει του νόμου CAATSA.

Η Άγκυρα αρνήθηκε όμως να κάνει παραχωρήσεις και συνέχισε τις διαπραγματεύσεις για μια επιπλέον παρτίδα S-400.

Την ίδια περίοδο η τουρκική χωροφυλακή παρέλαβε τρία νέα BAYRAKTAR TB2.

Ο İsmail Demir, Πρόεδρος της επιτροπής αμυντικών βιομηχανιών, ανακοίνωσε ότι 3 ακόμη BAYRAKTAR TB2 που παράχθηκαν από την Baykar παραδόθηκαν στη Γενική Διοίκηση της Χωροφυλακής.

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο αριθμός των UAV και UCAV που εισήλθαν στον τουρκικό στρατό έφτασε τα 107.

Ο Demir δήλωσε τα εξής: «Συγχαίρω τον Baykar, ο οποίος υπηρέτησε ειλικρινά σε κάθε κρίσιμη περίοδο την χώρας μας.»

Εκτιμάται ότι τα τρία νέα BAYRAKTAR TB2 θα τα δούμε σύντομα στον Έβρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.