«Βόμβα» από Χ.Ακάρ: «Έλληνες ακαδημαϊκοί και πολιτικοί παραδέχονται ότι η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης»

«Βόμβα» από Χ.Ακάρ: «Έλληνες ακαδημαϊκοί και πολιτικοί παραδέχονται ότι η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης»

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με… φόντο τη “Γαλάζια Πατρίδα” έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψη του σε τουρκική φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Τρίπολη της Λιβύης όπως αναφέραμε νωρίτερα προχώρησε σε ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας.

Ο Ακάρ, επισκέφθηκε την φρεγάτα Gaziantep που πλέει στη Μεσόγειο και αναφέρθηκε και στην δράση της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ έκανε λόγο για τη Γαλάζια Πατρίδα και για την «περιοχή κυριαρχίας μας και τις κινήσεις που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας».

‘Ετσι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄όψιν τους αυτές τις εκτιμήσεις”.( σ.σ. προφανώς και ο Τούρκος ΥΠΑΜ αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις των Χ.Ροζάκη, Θ.Ντόκου και ΣΕΑ Αντιναύαρχου ε.α. Α.Διακόπουλου. )

Επιπλέον, ο Ακάρ δήλωσε: “Το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής. Έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα. Κι εσείς με μεγάλη αποφασιστικότητα υποστηρίζετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.ahaber.com.tr/gundem/2020/07/04/son-dakika-milli-savunma-bakani-hulusi-akar-libyada-mehmetcik-ile-bir-araya-geldi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.