Επίθεση των τουρκικών ΜΜΕ στον Μ.Βορίδη για το μουσείο Κεμάλ: «Δείτε τον αναιδέστατο»

Επίθεση των τουρκικών ΜΜΕ στον Μ.Βορίδη για το μουσείο Κεμάλ: «Δείτε τον αναιδέστατο»

Στην Τουρκία, που προκαλεί συνεχώς την Ελλάδα αλλά και την διεθνή κοινότητα ειδικά μετά την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, δεν “άρεσε” η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να μετατραπεί σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού.

Η δήλωση αυτή σχολιάζεται έντονα από πολλά ΜΜΕ της γείτονος χώρας.

Συγκεκριμένα, η Sabah μιλά για “σκανδαλώδη” και “υπερβολική” πρόταση του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι θυμωμένη μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία.

Για “πρόταση- σκάνδαλο” κάνει λόγο και η Milliyet, ενώ η Hurriyet αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός “υπερέβη τα όρια” με την πρότασή για το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα υπόλοιπα τουρκικά ΜΜΕ που με το θέμα της Αγίας Σοφίας και της μετατροπής της σε τζαμί συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον του Μάκη Βορίδη ενώ την ίδια στιγμή αποθέωναν τον Ερντογάν.

Συγκεκριμένα η haber 7 έγραψε: «Δες τον αναιδέστατο« ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάκης Βορίδης πρότεινε ως αντίποινα στην Αγία Σοφία να κλείσει το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και να γίνει μουσείο Ποντιακής γενοκτονίας.

Δείτε εδώ: https://www.haber7.com/gazete-mansetleri/hurriyet

Η Υeni Safak ανάφερε: «Προετοιμασία για την μεγάλη ημέρα.Ξεκίνησαν ι εντατικές εργασίες στην Αγία Σοφία για την ημέρα της προσευχής».

Δείτε εδώ: https://www.haber7.com/gazete-mansetleri/yeni-safak

Η TURKIYE επεσήμανε: «O Ερντογάν είναι ο δεύτερος Πορθητής» γράφει ο ξένος Τύπος.

Δείτε εδώ: https://www.haber7.com/gazete-mansetleri/turkiye

Η SABAH αναφέρει: «Η Αγία Σοφία θα τους αγκαλιάσει όλους. Οταν θα γίνεται η προσευχή , οι επισκέπτες θα συνεχίζουν την περιήγηση τους».

https://www.haber7.com/gazete-mansetleri/sabah

Θυμίζουμε ότι χθες μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μίλησε για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και πρότεινε ως αντίποινα την μετατροπή του μουσείου Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο Γενοκτονίας του ελληνισμού, «σπάζοντας» έτσι τη «χλιαρή» γραμμή της κυβέρνησης που μιλάει για ΕΕ και… UNESCO, επιπλέον δήλωσε πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί και η πολιτική των «ανοιχτών διαύλων» με την Τουρκία.

«Η Τουρκία φερόταν διαφορετικά όσο είχε ευρωπαϊκές φιλοδοξίες και προσανατολισμό. Πρόκειται για μια άθλια απόφαση, καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον να έχει καλές σχέσεις με οποιοδήποτε δυτικό κράτος και διεθνές σύστημα», είπε αρχικά ο υπουργός.

«Οργή, αγανάκτηση, στενοχώρια ειδικά στην Ελλάδα και αίσθηση βαθύτατης προσβολής. Η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, αλλά ένα παγκόσμιο χριστιανικό, ορθόδοξο σύμβολο» συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.

«Χρειάζονται απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Ελλάδα».

Ερωτηθείς μάλιστα για το είδος των απαντήσεων που θα πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς, ο κ. Βορίδης σχολίασε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.