Ολοταχώς προς κρίση – Anadolu: «Έτοιμο να αποπλεύσει προς έρευνες το Oruc Reis»

Ολοταχώς προς κρίση – Anadolu: «Έτοιμο να αποπλεύσει προς έρευνες το Oruc Reis»

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, αναφέρει σε άρθρο του πως το Oruc Reis είναι έτοιμο να ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του με τίτλο «Το Oruc Reis είναι έτοιμο για τη νέα του αποστολή» αναφέρει πως το τουρκικό σεισμογραφικό «ανοίγεται ξανά στη Μεσόγειο μετά από τις απαραίτητες προετοιμασίες. Το πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε πρόσφατα από την Αττάλεια, αναμένεται να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες σεισμικής έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέχεια γίνεται ένα εκτενές αφιέρωμα στο τουρκικό πλοίο αναφέροντας τις τεχνικές του δυνατότητες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «το Oruç Reis είναι ένα από τα 5-6 ερευνητικά πλοία στον κόσμο, πλήρως εξοπλισμένο και πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα πραγματοποιήσει μια νέα σεισμική ερευνητική αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το Anadolu στο άρθρο επισυνάπτει επίσης μία εικόνα που εξηγεί τις τουρκικές θέσεις απέναντι στις ελληνικές σχετικά με το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία πως το Oruc Reis θα πργματοποιήσει έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στο σημείο της τουρκικής Navtex που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου.

Πάντως, το τουρκικό πρακτορείο δεν δίνει την ακριβής ημερομηνία του απόπλου του πλοίου. Πληροφορίες της ελληνικής πλευράς αναφέρουν πως πιθανόν να γίνει αύριο, την ημέρα δηλαδή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.