Απέπλευσε το “Barbaros”: Κινείται προς την κυπριακή ΑΟΖ συνοδεία πολεμικών σκαφών – Καμία αντίδραση από την Αθήνα

Απέπλευσε το “Barbaros”: Κινείται προς την κυπριακή ΑΟΖ συνοδεία πολεμικών σκαφών – Καμία αντίδραση από την Αθήνα

Απέπλευσε το ερευνητικό σκάφος Barbaros από το λιμάνι που ήταν αγκυροβολημένο με κατεύθυνση στην κυπριακή ΑΟΖ, με την Τουρκία να ανεβάζει ξανά το θερμόμετρο στην Κύπρο αυτή τη φορά

Λίγες ώρες μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros φέρεται να απέπλευσε από το λιμάνι που είχε αγκυροβολήσει και κατευθύνεται στις δεσμευμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται και από μια τουρκική κορβέτα.

Κανείς από την Αθήνα, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών, ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη της ασφάλειας της Κύπρου.

Η κίνηση του Barbaros επιβεβαιώνεται και από το σύστημα εντοπισμού των πλοίων, όπου διακρίνεται να έχει βγει από το λιμάνι που βρισκόταν, χωρίς ωστόσο να δηλώνεται ο τελικός προορισμός του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής Κύπρου, το ερευνητικό πλοίο, με βάση το στίγμα του, φαίνεται να έχει πορεία προς τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα προκειμένου, στη συνέχεια, να προσεγγίσει την περιοχή που έχει δεσμευθεί από την Τουρκία για έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα παράτυπη Navtex για σεισμογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους «Barbaros» σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αμμοχώστου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Navtex έχει ισχύ από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου και δεσμεύει μεγάλες περιοχές των θαλασσοτεμαχίων «2» και «3», καθώς και μια μικρή περιοχή του τεμαχίου «13».

Η συγκεκριμένη περιοχή ορίζεται από τις εξής συντεταγμένες:

35 04.98 N – 034 21.61 E

35 19.94 N – 034 48.76 E

34 41.27 N – 034 47.91 E

34 17.81 N – 034 30.25 E

34 06.57 N – 034 15.20 E

34 17.55 N – 034 15.36 E

34 15.83 N – 033 56.44 E

34 41.31 N – 033 56.73 E

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.