Τούρκοι αναλυτές: «Ήσσονος σημασίας απειλή για την Τουρκία τα F-35 που θα προμηθευτεί η Ελλάδα»

Τούρκοι αναλυτές: «Ήσσονος σημασίας απειλή για την Τουρκία τα F-35 που θα προμηθευτεί η Ελλάδα»

Υποβαθμίζουν την αγορά των F-35 από την Ελλάδα, Τούρκοι αναλυτές, λέγοντας πως η προμήθεια του από την ΠΑ δεν πρόκειται να αποτελέσει ιδιαίτερη απειλή.

Όπως λένε και αφού θεωρούν δεδομένο ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην αγορά των F-35, αλλά δεν νομίζουν ότι το F-35 θα αντιπροσωπεύσει μια υπαρκτή απειλή για την Τουρκία, εξαιτίας του μικρού τους αριθμού.

Τα 20 αεροσκάφη, αναφέρουν είναι λίγα για να αντιπροσωπεύσουν απειλή για την Τουρκία, ενώ η παραλαβή τους από την Ελλάδα, 6 έως 7 χρόνια, είναι επίσης μεγάλη σε διάρκεια.

Όπως λέει ένα εξ αυτών: «Θα χρειαστούν 6 με 7 χρόνια μέχρι η Ελλάδα να αρχίσει διαπραγματεύσεις, να τις ολοκληρώσει, να εγκριθεί η αγορά από το Κογκρέσο, να υπογραφεί η συμφωνία, να κατασκευαστούν τα αεροσκάφη, να εκπαιδευτούν οι πιλότοι, να εκπαιδευτούν οι μηχανικοί, να παραδοθούν τα αεροσκάφη και να καταστούν επιχειρησιακά».

Ως μόνο χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να ανησυχήσει την Τουρκία είναι οι ικανότητες του αεροσκάφους να λειτουργεί ως φορέας υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και «κόμβου» μετάδοσης δεδομένων.

Ακόμη αναφέρεται ότι η ελληνική εμπειρία σε τόσο υψηλής τεχνολογικής στάθμης συστήματα είναι πολύ μικρή, ώστε θα είναι δύσκολο, αλλά όχι και αδύνατο, για την Ελλάδα να πετάξει αυτά τα αεροσκάφη σε πλήρες προφίλ stealth αλλά και εξαιτίας του υψηλού κόστους. χρήσης τους

https://twitter.com/siberba/status/1288810715558617095

Άλλωστε, όπως εξηγούν, μέχρι το 2027 που θα παραλάβει τα F-35 η Ελλάδα η Τουρκία θα έχει το δικό της μαχητικό TF-X.

https://twitter.com/siberba/status/1288810719702650880

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.