Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις απελάσεις Σύρων προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία. Αρχικά έγινε γνωστό ότι απελάθηκαν τουλάχιστον 600 άτομα, ύστερα από συγκρούσεις με την τουρκική Στρατιωτική Αστυνομία, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση το διέψευσε.

«Ορισμένοι επέστρεψαν από χθες βράδυ, οι αριθμοί είναι πιο κοντά στους 50 ή στους 60 και, ναι, ορισμένοι εξ αυτών μπορεί να είχαν αναμιχθεί στις προκλήσεις που έγιναν χθες αλλά επέστρεψαν με τη δική τους βούληση», είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.

Στη Γενεύη εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τα δημοσιεύματα περί μαζικών απελάσεων και πρόσθεσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις τουρκικές Αρχές.

Τούρκος αξιωματούχος είπε νωρίτερα ότι εκατοντάδες πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν στη Συρία μετά τα επεισόδια την Τετάρτη, λόγω της διαμαρτυρίας για τις συνθήκες σε έναν καταυλισμό στην Τουρκία.

«Η Αρμοστεία ανησυχεί πολύ για τα δημοσιεύματα σχετικά με ένα σοβαρό επεισόδιο και τις καταγγελίες για πιθανές απελάσεις από τον καταυλισμό Ακτσάκαλε τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε στο Reuters η Μελίσα Φλέμινγκ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr