ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Υποχωρεί η τουρκική λίρα παρά τους πανηγυρισμούς του Ρ.Τ.Ερντογάν

Υποχωρεί η τουρκική λίρα παρά τους πανηγυρισμούς του Ρ.Τ.Ερντογάν

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να πραγματοποίησε ένα ακόμα σόου και να ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ένα «τεράστιο» κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα, όμως όπως φάνηκε αυτό δεν… έπεισε τις διεθνείς αγορές.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο αργότερα, η τουρκική λίρα πήρε ξανά τον κατήφορο. Ως γνωστόν ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία ανακάλυψε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, το οποίο περιέχει 320 δισεκ. κυβικά μέτρα, και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες και για άλλα ευρήματα στην περιοχή.

«Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας καλές ειδήσεις: η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη προσθέτοντας πως η χώρα του έχει στόχο να μπορεί μέχρι το 2023 να το χρησιμοποιήσει και να γίνει καθαρή εξαγωγός ενέργειας.

Ωστόσο, νωρίτερα, Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν διαρρεύσει στο Reuters και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η ανακοίνωση θα αφορούσε την ανακάλυψη εντός τεράστιου αποθέματος φυσικού αερίου που θα έφθανε στα 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και με το οποίο η Τουρκία θα είχε εξασφαλίσει τις ενεργειακές της ανάγκες για 20 χρόνια.

Τελικά οι ελπίδες για κοίτασμα-μαμούθ διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον Ερντογάν που ανακοίνωσε λιγότερο από το μισό σε μέγεθος κοίτασμα. Σημειωτέον ότι την εύρεση του κοιτάσματος αμφισβητεί και η τουρκική αντιπολίτευση.

Ετσι, το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας πήρε την κάτω βόλτα, όπως αποδεικνύουν και οι πίνακες του Bloomberg.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.