ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη που παραβιάζουν το εμπάργκο συντηρούνται από την Airbus

Τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη που παραβιάζουν το εμπάργκο συντηρούνται από την Airbus

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει αερογέφυρα με τη Λιβύη, όπου διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος, με την Airbus να διατηρεί τα αεροσκάφη της σε κατάσταση λειτουργίας.

Σύμφωνα με έρευνα του ARD του Μονάχου, του περιοδικού Stern, του γραφείου ερευνών Lighthouse Reports και άλλων μαζικών μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας, ο αεροπορικός γίγαντας της Ευρώπης συντηρεί τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν πτήσεις με προορισμό τη Λιβύη, παρά το εμπάργκο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνικών.

Ο γερμανικός όμιλος, του οποίου το τμήμα εξοπλισμών εδρεύει στο Ότομπρουν κοντά στο Μόναχο, συντηρεί μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου A400M επί τόπου στην Τουρκία, συγκεκριμένα στην Καισάρεια, παρά τα εμπάργκο όπλων.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τα πιο σύγχρονα μεταγωγικά αεροσκάφη τους τουλάχιστον δώδεκα φορές από τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια έρευνα. Το αεροσκάφος A400M κατασκευάζεται εν μέρει στη Γερμανία και μπορεί να μεταφέρει έως 37 τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού ή περισσότερους από εκατό στρατιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο όμιλος Αirbus παρέχει στην Τουρκία προσωπικό για τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών τύπου A400M, με το σχετικό συμβόλαιο να είναι σε ισχύ έως το 2023. Η κεντρική διεύθυνση της γερμανικής εταιρίας επιβεβαιώσει τη συντήρηση των αεροσκαφών για την Τουρκία, χωρίς όμως να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο ούτε να επιβεβαιώσει τις πτήσεις προς τη Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.