ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρ.Τ.Ερντογάν: Ανέβασε «προκλητικό» βίντεο για τη Μάχη στο Ματζικέρτ με το σχόλιο «προς τη μεγάλη τουρκική ιδέα» (βίντεο)

Ρ.Τ.Ερντογάν: Ανέβασε «προκλητικό» βίντεο για τη Μάχη στο Ματζικέρτ με το σχόλιο «προς τη μεγάλη τουρκική ιδέα» (βίντεο)

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο για τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν, νικητή της μάχης στο Ματζικέρτ επί των Βυζαντινών το 1071 μ.Χ, ανήρτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο Twitter, φαντάζοντας τον εαυτό του συνεχιστή του Αλπ Αρσλάν, που με την επικράτησή του επί των στρατευμάτων του βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη, έθεσε τις βάσεις για την κυριαρχία των Σελτζούκων στην Aνατολία.

Το ενός λεπτού βίντεο εμφανίζει σκηνές εποχής που παραπέμπουν στη «Μάχη του Ματζικερτ» καταλήγοντας με τον Ερντογάν να χαιρετά το ερευνητικό πλοίο Fatih.

Το βίντεο καταλήγει με τον Ταγίπ Ερντογάν και κάρτα να αναγράφει δήλωση του: «Εξ ονόματος του Έθνους, μου τιμώ με ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους όσοι ήταν μαζί του σε αυτή τη σκηνή».

Σχόλιο του Τούρκου προέδρου, αναρτώντας το προκλητικό βίντεο, αναφέρει:

«Για να μην ξεθωριάσει η σημαία τα παλικαριά χύνουν αίμα. Η ανατολία αρχίζει να γίνεται πατρίδα. Προς τη μεγάλη τουρκική ιδέα. Τιμώ με ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους τους ήρωες μας σ’ αυτόν τον αγώνα».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ σήμερα, Τρίτη, παραμονές της 949ης επετείου της Μάχης στο Ματζικέρτ, ο Ταγίπ Ερντογάν θα κατασκηνώσει στο ίδιο σημείο, διανυκτερεύοντας σε σκηνή εποχής.

Πριν από μερικές ημέρες σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει πως: «επιθυμεί να αναβιώσει την ιστορία ακολουθώντας τα χνάρια του Αλπ Αρσλάν».

Προηγήθηκε το πρωί η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ενός επίσης προπαγανδιστικού της τουρκικής κυβέρνησης, που μαρτυρά τους νέο-οθωμανικούς πόθους του Ταγίπ Ερντογάν, με το ναό της Αγίας Σοφίας χρησιμοποιείται για μία ακόμη φορά από την τουρκική προπαγάνδα και εμφανή την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να συνδεθεί με τους «ένδοξους» Σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τονίζοντας -έμμεσα- πως η Τουρκία αποτελεί την προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων, όπως είναι και ο ευσεβής πόθος του Τούρκου προέδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.