Δημιουργούν «ήρωες» οι Τούρκοι – Milliyet: «Ο πιλότος μας κατεδίωξε τα ελληνικά F-16 ενώ ήξερε ότι ξεμένει από καύσιμα»!

Δημιουργούν «ήρωες» οι Τούρκοι – Milliyet: «Ο πιλότος μας κατεδίωξε τα ελληνικά F-16 ενώ ήξερε ότι ξεμένει από καύσιμα»!

H τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» επικαλείται πληροφορίες από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι οποίες αναφέρουν πως ένας από τους Τούρκους πιλότους που κατεδίωξε τα έξι ελληνικά F-16, αν και έλαβε προειδοποίηση ότι του τελειώνουν τα καύσιμα, προτίμησε να συνεχίσει με κίνδυνο της ζωής του μέχρι να εκδιώξει τα ελληνικά μαχητικά.

«Αν δεν επιστρέψεις αμέσως, δεν θα έχεις αρκετά καύσιμα για να προσγειωθείς», τον προειδοποίησαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μαζί με τα ελληνικά F-16 την ώρα της αναχαίτισης, η οποία διήρκεσε 11 λεπτά, όπως σημειώνεται, εθεάθησαν και δύο γαλλικά μαχητικά, τα οποία, ωστόσο, απομακρύνθηκαν γρήγορα από την περιοχή.

Θυμίζουμε ότι 6 ελληνικά F-16 κατάφεραν να πετάξουν χωρίς να τους αντιληφθούν την Κύπρο. Ξαφνικά οι Τούρκοι είδαν 6 ίχνη στα ραντάρ τους όταν “άπλωσαν” από τον κλειστό σχηματισμό που πετούσαν, λίγο πριν την Πάφο.

Στην επιστροφή, οι Τούρκοι που στο μεταξύ απογείωσαν 6 αεροσκάφη (2 ζευγάρια από το αεροδρόμιο του Νταλαμάν κι ένα ζεύγος από την Κονια) και ένα ιπτάμενο τάνκερ, είχαν στήσει καρτέρι για την 6άδα, την οποία όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν ποτέ.

Και αυτό γιατί το ζεύγος των F-16 που είχε απογειωθεί για αντιπερισπασμό από το Καστέλι της Κρήτης, “τράβηξε” επάνω του τους Τούρκους, καταφέροντας να τους παρασύρει σε μία αερομαχία άνευ περιεχομένου και η 6άδα να επιστρέψει χωρίς καν να τους αντιληφθούν και πάλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις εικόνες που δίνει επίσημα η Τουρκία στην δημοσιότητα τα τουρκικά F16 φαίνονται να «κλειδώνουν» σε αερομαχία ένα ελληνικό F-16 σε περιοχή πολύ νότια του Καστελλόριζου. Αν και δεν υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που να προσδιορίζουν τον χρόνο λήψης, εντούτοις θεωρήθηκε ως «αυθεντικό» από τα τουρκικά ΜΜΕ(ψάχνουν για “νίκες”).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.