ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένας ΜΜ-40 Exocet Block III θα «έκλεινε» την υπόθεση Oruc Reis μέσα σε 1’…

Ένας ΜΜ-40 Exocet Block III θα «έκλεινε» την υπόθεση Oruc Reis μέσα σε 1’…

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι στο μήνυμά του αναφέρει για τις νέες έρευνες του τουρκικού ερευνητικού: «Oruc Reis, πρίμα στα πανιά σου σε αυτή την ευλογημένη αποστολή. Περιμένουμε καλά νέα».

Τα μοναδικά «καλά νέα», βέβαια, θα ήταν ένας MM-40 Exocet Block III «καρφωμένος» στην υπερκατασκευή του πλοίου, αλλά ας όψεται η παροιμιώδης «στρατηγική ψυχραιμία» των ελληνικών πολιτικών ηγεσιών.

Ένα βλήμα από μια ΤΠΚ του ΠΝ κλάσης «Ρουσέν», θα «έκλεινε» το ζήτημα Oruc Reis και μάλιστα από ασφαλή απόσταση 160 χλμ.

Υπάρχουν “guts” (κότσια) ή μόνο “cats” (γατούλες) στην ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;

Κατά τα λοιπά η Τουρκία όχι απλά έστειλε το Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου, αλλά εξέδωσε και αντί-αντιNAVTEX με την οποία χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την ελληνική αντί-NAVTEX γιατί αφορά την «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Η νέα τουρκική NAVTEX:

TURNHOS N/W : 1268/20
MEDITERRANEAN SEA
1. TURKISH FLAGGED R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZHAN ARE CONDUCTING SEISMIC SURVEY IN TURKEY’S CONTINENTAL SHELF ON BEHALF OF REPUBLIC OF TURKEY IN ACCORDANCE WITH INTERNATIONAL LAW.
2. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVTEX MESSAGE NUMBER HA79-596/20 IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA. ANTALYA NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
3. ANTALYA TURK RADIO NAVTEX NR FA06-1262/20 IS STILL VALID AND EFFECTIVE. ANTALYA STATION WILL CONTINUE TO PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR SAFETY OF MARINERS.
4. CANCEL THIS MESSAGE 222059Z OCT 20.

Με ανοικτούς τους πομπούς πλέει πλέον το Oruc Reis σύμφωνα με το στίγμα που εκπέμπει στο marinetraffic, μετά από τουλάχιστον οκτώ ώρες πλεύσης από το λιμάνι της Αττάλειας.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο έχει τοποθετηθεί περίπου στο μέσον του ανατολικότερου άκρου της παράνομα δεσμευθείσας περιοχής και κινείται νοτιοδυτικά.

Σημειώνεται ότι τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας έχουν δημιουργήσει ήδη μία ασπίδα προστασίας γύρω από το τουρκικό ερευνητικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως φαίνεται και από το marinetraffic, προσεγγίζουν με γοργούς ρυθμούς την Στρογγύλη, νοτιοανατολικά της Μεγίστης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.