450 δις. κυβικά μέτρα το κοίτασμα φυσικού αερίου της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα – Εντόπισαν επιπλέον 85 δις. κυβικά!

450 δις. κυβικά μέτρα το κοίτασμα φυσικού αερίου της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα – Εντόπισαν επιπλέον 85 δις. κυβικά!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ανέφερε ότι πλέον το κοίτασμα φυσικού αερίου της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα φτάνει τα 450 δις. κυβικά μέτρα καθώς όπως ανακοίνωσε, εν μέσω απειλών για την Ελλάδα, εντόπισαν επιπλέον 85 δις. Κυβικά!

Μιλώντας στους Τούρκους που εργάζονται στο γεωτρύπανο Φατίχ, τόνισε πως: «δώσαμε στο έθνος μας τα καλά νέα που περίμενε εδώ και χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιμελούς και επιτυχημένης δουλειάς σας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «εκ μέρους του εαυτού μου και του έθνους μου, σας ευχαριστώ όλους», ενώ συνεχάρη ολόψυχα και τις ομάδες που εργάζονται στο Barbaros, το Oruc Reis, το Γιαβούζ και το Kanuni, λέγοντας πως ελπίζει ο Αλλάχ να βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Το πλοίο μας συνέχισε να λειτουργεί μετά την ανακάλυψη του πρώτου πεδίου φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια νέων μελετών, ανακαλύφθηκαν άλλα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο συνολικός όγκος είναι τώρα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως στόχος του είναι να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία, μέχρι το 2023.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, ο κ. Ερντογάν είχε αποκαλύψει πως το γεωτρύπανο Φατίχ είχε εντοπίσει περίπου 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τον μεγαλύτερο στην ιστορία της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προ μερικών μηνών, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, είχε επισημάνει πως οι τουρκικές αρχές μπορούν να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην ακτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.