ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Μακρόν θέλει επειγόντως ψυχίατρο» – Η Γαλλία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Άγκυρα (upd)

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Μακρόν θέλει επειγόντως ψυχίατρο» – Η Γαλλία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Άγκυρα (upd)

(upd 20:34) To Παρίσι δεν άφησε αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα επικίνδυνες τις τακτικές του Τούρκου προέδρου.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε Γάλλος αξιωματούχος, ενημερώνοντας παράλληλα πως η Γαλλία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Άγκυρα για συζητήσεις και συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν.


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο του κόμματός του, επιτέθηκε εκ νέου στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και στον Εμανουέλ Μακρόν με βαριές εκφράσεις.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, αντί να παραδοθούμε στο πλιάτσικο της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο» τόνισε.

Ακόμη ανέφερε πως «ένας χάρτης αρκεί» προκειμένου να «αποδείξει η Τουρκία το δίκαιο».

«Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα δικά μας σχέδια, έως ότου εκείνοι που μπαίνουν μπροστά μας να ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο και τον νόμο» πρόσθεσε.

Ακόμη, δήλωσε πως τα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που εντόπισε η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, που αντιστοιχεί σε 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινή αξία, αύξησαν τις ελπίδες της χώρας του για τη γεώτρηση στη Μεσόγειο.

«Ελπίζω να περιμένουμε καλά νέα από αυτήν την περιοχή το συντομότερο δυνατό» τόνισε.

Επιπλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ επιτέθηκε μα βαριές κεφράσεις τον Γάλλο πρέοδρο Εμανουήλ Μακρόν γι ατην αντιμετώπιση της ισλαμσικής τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε «τι μπορούμε να πούμε για τον επικεφαλής ενός κράτους που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια πολιτών του που έχουν διαφορετική θρησκεία».

Παράλληλα αναρωτήθηκε «ποιο είναι το πρόβλημα του Mακρόν με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους», ενώ πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχοθεραπεία λέγοντας πως πρέπει να ελεγχθεί η νοητική του κατάσταση.

Επίσης, με αφορμή την έφοδο της γερμανικής αστυνομίας σε τζαμί στο Βερολίνο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «με τέτοιες επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων πολιτών ο ευρωπαϊκός φασισμός έχει εισέλθει σε μια νέα φάση».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο η Ευρώπη με το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους Μουσουλμάνους προετοιμάζει το δικό της τέλος. Μάλιστα «προειδοποίησε» ότι αν δεν αλλάξει σύντομα αυτή η κατάσταση, η Ευρώπη θα καταρρεύσει εκ των έσω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.