ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Στις 30 Οκτωβρίου θα προσευχηθούν στη Μονή της Χώρας

Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Στις 30 Οκτωβρίου θα προσευχηθούν στη Μονή της Χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας αναμένεται την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, να πραγματοποιήσει την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Ιερά Μονή της Χώρας, που πρόσφατα μετέτρεψε από μουσείο σε τζαμί, μετά από 72 χρόνια μη θρησκευτικής χρήσης του ελληνορωμαϊκού (βυζαντινού) μνημείου.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό «TRT HABER», την προσευχή ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο ιμάμης επικεφαλής του Ιδρύματος Ντιγιανέτ, όπως ονομάζεται η τουρκική μουσουλμανική θρησκευτική Αρχή, Αλί Ερμπάς.

Ο Αλί Ερμπάς, σε ανάρτησή του με τη φωτογραφία της Ιεράς Μονής της Χώρας, που την αποκαλεί «Καριγιέ Τζαμί», αναφέρει ότι αποφασίστηκε να ανοίξει ξανά για λατρεία την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

https://twitter.com/DIBAliErbas/status/1321087088947810304

Εύχεται επίσης, με θεοκάπηλη ρητορική, ο Θεός (Αλλάχ) να ευχαριστηθεί με τους ήχους των προσευχών από τους μιναρέδες.

«Καλή τύχη στο έθνος μας και σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο», καταλήγει ο επικεφαλής ιμάμης του Ιδρύματος Ντιγιανέτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσευχή θα παραστεί και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Μονή της Χώρας, οι Τούρκοι την αποκαλούν «Καριγιέ Τζαμί», υπήρξε ελληνορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι στην Κωνσταντινούπολη που μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί κατά το 16ο αιώνα.

Το 1958 μετατράπηκε σε μουσείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου το 2019 και την έκδοση ΦΕΚ στις 21 Αυγούστου 2020, μετατράπηκε ξανά σε τζαμί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.