ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο για το σκίτσο του Charlie Hebdo

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Άγκυρα κάλεσε την Τετάρτη τον Γάλλο επιτετραμμένο για εξηγήσεις σχετικά με το σκίτσο που δημοσίευσε η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Το σκίτσο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας απεικονίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάθεται φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι και εσώρουχο, κρατώντας ένα ποτό κι έχοντας δίπλα του μια γυναίκα που φοράει ισλαμική χιτζάμπ.

«Σιχαμερά» τα σκίτσα του Charlie Hebdo, λέει ο Ερντογάν

Μιλώντας νωρίτερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν».

Παράλληλα, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «σιχαμερά» τα σκίτσα του γαλλικού περιοδικού και είπε ότι «ούτε καν θα τα δω». «Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του προφήτη», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και έκανε λόγο για μια περίοδο στην οποία «η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, στους μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Η απρεπής ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού της Τουρκίας

Το εξώφυλλο έφερε την οργισμένη αντίδραση από την Αγκυρα, με πρώτο τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Σερντάρ Καμ, να χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του περιοδικού «μπάσταρδους» και «γιους σκύλας».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, με ανάρτησή του, σχολίασε: «To Charlie Hebdo μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες που φέρονται από τον Πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε την πιο αηδιαστική προσπάθεια αυτής της έκδοσης για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo, ήταν «γεμάτες μίσος», δήλωσε με τη σειρά της στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.