O Ρ.Τ.Ερντογάν «τρολάρει» τον Κ.Μητσοτάκη & το τηλεφώνημά του για τον σεισμό: Έστειλε το Oruc Reis στον 28ο μεσημβρινό!

O Ρ.Τ.Ερντογάν «τρολάρει» τον Κ.Μητσοτάκη & το τηλεφώνημά του για τον σεισμό: Έστειλε το Oruc Reis στον 28ο μεσημβρινό!

Η προσπάθεια για «διπλωματία των σεισμών» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον άμεσα: Την στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός έστελνε μέσω τηλεφωνήματος την αλληλεγγύη του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος έστελνε το… Oruc Reis ακριβώς πάνω στα όρια ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, δηλαδή στον 28ο Μεσημβρινό σε μία κλιμάκωση των προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν ο Τούρκος πρόεδρος δεν εντυπωσιάστηκε από το τηλεφώνημα Μητσοτάκη και φαίνεται πως περίμενε… πιο πολλά από τον Έλληνα πρωθυπουργό για να ικανοποιηθεί και να σταματήσει να καταπατά την ελληνική κυριαρχία.

Σε κάθε περίπτωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αυτή την πρωτοβουλία και επιπλέον έβαλε και τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να κάνει το ίδιο τη στιγμή και μάλιστα να δηλώσει πως η Ελλάδα θα αποστείλει και άντρες της ΕΜΑΚ στην Τουρκία, τη στιγμή που το Oruc Reis βρισκόταν ή ήταν καθοδόν για τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, έδωσε την εικόνα ενός ηγέτη υποτελούς κράτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού έστειλε το Oruc Reis στον 28ο μεσημβρινό είπε «ευχαριστώ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσθέτοντας πως «η αλληλεγγύη είναι σημαντικότερη από πολλά πράγματα στη ζωή», μάλλον θα εννοούσε από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην… υφαλοκρηπίδα της.

“Σας ευχαριστώ, κύριε Πρωθυπουργέ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα εκ μέρους και το τουρκικού λαού. Η Τουρκία, επίσης, είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της. Το ότι οι δύο γείτονες χώρες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πιο πολύτιμο από πολλά πράγματα στη ζωή”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.