Σημαντικές καταστροφές στη Σμύρνη μετά τον σεισμό – Κατέρρευσαν 20 κτίρια – 24 νεκροί και 800 τραυματίες (βίντεο)

Σημαντικές καταστροφές στη Σμύρνη μετά τον σεισμό – Κατέρρευσαν 20 κτίρια – 24 νεκροί και 800 τραυματίες (βίντεο)

Στους 24 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αρχής διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της χώρας.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 786 και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Αυξάνεται όσο περνά η ώρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από το φονικό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως ανακοινώσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδουν ανέρχονται σε τουλάχιστον 24, την ώρα που οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800. Σημειώνεται ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί και άλλο καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, δήλωσε πως περίπου 20 κτήρια κατέρρευσαν στην επαρχία, με τον κυβερνήτη της Σμύρνης να σημειώνει πως 70 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια.

«Σε αυτό το στάδιο, έχουμε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έξι κτίρια κατέρρευσαν στον Μπουρνόβα και στο Μπαϊρακλί» στην επαρχία της Σμύρνης, ανέφερε νωρίτερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter.

Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.

Νέα επικοινωνία Ν. Δένδια- Μ. Τσαβούσογλου

Παράλληλα, νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά απόψε για την κατάσταση στη Σμύρνη και τη Σάμο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, οι κ.κ. Δένδιας και Τσαβούσολγου επανέλαβαν την αμοιβαία προσφορά βοήθειας εφόσον χρειαστεί. Επίσης, ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για την κλήση και συμφωνήσαν να παραμείνουν σε επαφή, όπως γίνεται γνωστό στην ίδια ανάρτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.