ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Oruc Reis συνεχίζει ανενόχλητο τις έρευνές του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Το Oruc Reis συνεχίζει ανενόχλητο τις έρευνές του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν λένε να σταματήσουν. Πλέον απειλούν και με γεωτρήσεις στις περιοχές όπου διεξάγει έρευνες το τουρκικό σκάφος Oruc Reis.

Κι αυτή τη φορά, την προκλητική ρητορική συνεχίζει ο γνωστός Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος παρουσιάζει συνήθως στα τουρκικά ΜΜΕ, τους χάρτες, της μεγαλομανίας του Ερντογάν, που ονειρεύεται, «γαλάζιες πατρίδες».

Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός, δήλωσε ότι το Oruc Reis δεν θα σταματήσει και θα συνεχίσει να «χτενίζει» περιοχές σε Βορά και Νότο. Όπως είπε ο στόχος είναι, η ολοκλήρωση του σχεδιασμού που υπάρχει και ο οποίος προβλέπει, οτι το τουρκικό ερευνητικό θα βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, για αρκετούς μήνες. Μετά την ολοκλήρωση, των ερευνών, είπε ο Ντονμέζ, θα ακολουθήσουν οι γεωτρήσεις.

Είναι γνωστό, ότι το Oruc Reis συνεχίζει τον ερευνητικό πλου του, μεταξύ Καστελλόριζου, Καρπάθου και Ρόδου, στα όρια της NAVTEX, που έχει εκδώσει η Τουρκία και λήγει την Τετάρτη στις 4 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερευνητικό, μαζί με τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, που το συνοδεύουν, πλέει στα όρια (και εντός;) του 28 μεσημβρινού και όπως ανακοίνωσε ο Ντονμέζ, θα πλέει μέχρι και τέλος του χρόνου, ερευνώντας, την θαλάσσια περιοχή, πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα, της Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.