ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σμύρνη: Διασώστες απεγκλώβισαν 4 μικρά παιδιά από τα συντρίμμια

Σμύρνη: Διασώστες απεγκλώβισαν 4 μικρά παιδιά από τα συντρίμμια

Η Σμύρνη έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό και σημείωσε την απώλεια 25 ανθρώπων μέχρι στιγμής, ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 800 και έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια των 17 καταγεγραμμένων κτιρίων που κατέρρευσαν τουλάχιστον 30-40 άτομα.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν επιζώντες κάτω από τόνους τσιμέντου και σίδερου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου απεγκλωβίστηκαν από ένα κτίριο που είχε καταρρεύσει τέσσερα μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν και το πέμπτο παιδί από τα συντρίμμια.

Η 38χρονη μητέρα των παιδιών η οποία είχε απεγκλωβιστεί νωρίτερα, ήταν στα παιδιά και τους έδινε κουράγιο λέγοντάς τους «Περιμένετε, θα σας βγάλουμε». Δυο 10χρονα δίδυμα μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια τους βγήκαν ζωντανά από τα συντρίμμια μετά από σχεδόν 24 ώρες. Η αγωνιώδης προσπάθεια των διασωστών συνεχίζεται σε εννέα από τα 17 κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το έδαφος στην περιοχή είναι πολύ μαλακό, ενώ τα κτήρια έχουν χτιστεί πρόχειρα και με κακά υλικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.