ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ρ.Τ.Ερντογάν: Νέες ευχαριστίες σε Ελλάδα και στις χώρες που βοήθησαν στο σεισμό στη Σμύρνη (φώτο-βίντεο)

Ρ.Τ.Ερντογάν: Νέες ευχαριστίες σε Ελλάδα και στις χώρες που βοήθησαν στο σεισμό στη Σμύρνη (φώτο-βίντεο)

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ακόμη μία φορά, ευχαρίστησε την Ελλάδα, καθώς και όλες τις υπόλοιπες χώρες που έστειλαν μηνύματα και εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους για τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής.

«Ευχαριστώ όλες τις συμμάχους χώρες που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια για τον σεισμό στη Σμύρνη. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι μαζί με τους πολίτες της στο σημείο της τραγωδίας με όλoυς μας τους θεσμούς, ελέγχουμε την κατάσταση», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στους 26 οι νεκροί στη Σμύρνη από τον φονικό εγκέλαδο

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη Σμύρνη, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.
Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Μουράτ Κουρούμ είπε ότι μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 100 άνθρωποι.

https://twitter.com/AACanli/status/1322466264355377152

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 26 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 880 στη Σμύρνη, τη Μανίσα, το Μπαλικεσίρ και το Αϊδίνι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (AFAD). Ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι 25 από τους τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική ενώ μέχρι τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 504 άνθρωποι.

https://twitter.com/AACanli/status/1322459164057227265

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AACanli/status/1322431923436855297

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.