ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Oruc Reis & ο τουρκικός στόλος στα 12 ν.μ. από τις ακτές της Ρόδου! – Μέχρι που θα φτάσουν; (φώτο)

Το Oruc Reis & ο τουρκικός στόλος στα 12 ν.μ. από τις ακτές της Ρόδου! – Μέχρι που θα φτάσουν; (φώτο)

Αυτή τη στιγμή το Oruc Reis συνοδεία του τουρκικού στόλου βρίσκεται περίπου στα 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ρόδου, κάνοντας έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ερώτημα παραμένει αν θα τα ξεπεράσει και θα εισέλθει εντός των «δυνητικών» ελληνικών χωρικών υδάτων.

Είναι η πρώτη φορά που το Oruc Reis φτάνει τόσο κοντά στις ακτές, ενός τόσο μεγάλου ελληνικού νησιού με 115.000 κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν πλέον τον τουρκικό στόλο με γυμνό μάτι.

Ερώτημα παραμένει αν θα προχωρήσει κι εντός των 12 μιλίων, χωρίς αυτό βέβαια να έχει κάποια σημασία αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως η Ελλάδα θα υπερασπιστεί ενεργά μόνο τα 6 ναυτικά μίλια.

Το προηγούμενο «ρεκόρ» του Oruc Reis ήταν τα 19 ναυτικά μίλια από την πόλη της Λίνδου.

Άγνωστο αν στην περιοχή πλέουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να λάβουν άλλες εντολές από την πολιτική ηγεσία εκτός του να «παρακολουθούν από απόσταση»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.