ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απέπλευσε το Oruc Reis με κατεύθυνση το Καστελόριζο

Απέπλευσε το Oruc Reis με κατεύθυνση το Καστελόριζο

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, απέπλευσε από την Αττάλεια με κατεύθυνση προς το Καστελόριζο.

Το Oruc Reis βρισκόταν αρόδο στο λιμάνι της Αττάλειας και τώρα πλέει με ταχύτητα 10 κόμβων εντός τουρκικών χωρικών υδάτων με πορεία νότια-νοτιοδυτική προς το Καστελόριζο.

Στην περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ο κυματισμός φτάνει τα 3,5 μέτρα και οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες, έτσι δεν αποκλείεται να δέσει στο λιμάνι της Φοινίκης το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ελληνικό νησί, μέχρι οι συνθήκες να του επιτρέψουν να συνεχίσει τις έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή ακόμα κι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ο απόπλους του τουρκικού πλοίου γίνεται λίγες μέρες μετά το διπλωματικό «Βατερλό» της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής, όπου τα κράτη-μέλη της ΕΕ πήραν το μέρος της Τουρκίας και αρνήθηκαν να τις επιβάλλουν έστω και ανώδυνες κυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.