Τα δικά του ο Μ.Τσαβούσογλου: «Για τη μη λύση του Κυπριακού φταίνε οι Ελληνοκύπριοι»

Τα δικά του ο Μ.Τσαβούσογλου: «Για τη μη λύση του Κυπριακού φταίνε οι Ελληνοκύπριοι»

Στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα που οδήγησαν σε ναυάγιο το Κυπριακό, αναφέρθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου.

Σε δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για σύγκληση Ατυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό στις 27-29 Απριλίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι για τη μη λύση του προβλήματος ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Γιατί προτείναμε την πενταμερή σύσκεψη για το Κυπριακό; Είδαμε στο Κραν Μοντάνα πως διαπραγματευόμασταν εδώ και 50 χρόνια για τη λύση ομοσπονδίας, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε»,

Σχολιάζοντας την επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε: «Θα δούμε και το ενεργειακό ζήτημα, εκεί που λέμε πως πρέπει να υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους. Έπειτα, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση. Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ από τις 27 ως τις 29 Απριλίου και θα εκφέρουμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.