Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Ζητάει να ενεργοποιήσει η Τουρκία τους S-400 – Θα απαντήσουμε στις ΗΠΑ»

Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Ζητάει να ενεργοποιήσει η Τουρκία τους S-400 – Θα απαντήσουμε στις ΗΠΑ»

Ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε σήμερα 27 Απριλίου, από την κυβέρνηση με ενσωματώσει άμεσα το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 στις δυνάμεις της χώρας, ως απάντηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Στις 24 Απριλίου, ημέρα μνήμης για τους Αρμένιους, ο Μπάιντεν σημείωσε πως «ο Αμερικανικός λαός τιμά τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία που άρχισε πριν από 106 χρόνια» από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι Τούρκοι αρνούνται ότι τίθεται ζήτημα γενοκτονίας και έχουν αντιδράσεις εντόνως στις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, με τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να καλεί τον Μπάιντεν να ανακαλέσει την απόφασή του.

«Σύμφωνα με το Άρθρο 11 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Μπάιντεν εγκλημάτησε προωθώντας το μίσος. Σε απάντηση, η πρώτη μας δουλειά πρέπει να είναι η ενεργοποίηση των S-400 και η απαίτηση αποζημίωσης για τα F-35 (σ.σ. μαχητικά αεροσκάφη)» είπε ο Μπαχτσελί.

«Για εμάς, οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι» ξεκαθάρισε ο ίδιος, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Σημειώνεται πως το MHP συνεργάζεται με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.