ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ειδική έκθεση των ΗΠΑ για το νέο drone τεχνητής νοημοσύνης της Τουρκίας

Ειδική έκθεση των ΗΠΑ για το νέο drone τεχνητής νοημοσύνης της Τουρκίας

Έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου, αναφέρεται στα τουρκικά drones Kargu, λέγοντας πως πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνα οπλικά συστήματα.

Ο λόγος όμως για τον οποίο το αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρεται στα συγκεκριμένα drones, είναι ότι πέρα από τον χαρακτηρισμό «καμικάζι» που τους έχει αποδοθεί, γιατί είναι, δηλαδή drones αυτοκτονίας, είναι το γεγονός ότι η χρήση τους καθίσταται προβληματική εξαιτίας της αδυναμίας διαχωρισμού αμάχων από ενόπλους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το αν αυτά τα αυτόνομα drones μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά πολιτικών στόχων και εάν προβλέπεται από την τουρκική πλευρά μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτραπεί επίθεση κατά αμάχων.

Το «αυτόνομο θανατηφόρο όπλο» στη Λιβύη

Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί παραπέμπουν σε έγγραφο του ΟΗΕ , στο οποίο γίνεται αναφορά στο τουρκικό αυτόνομο drone τύπου Kargu-2, που αναπτύχθηκε στη Λιβύη και μπορούσε να κυνηγήσει και να εμπλακεί αυτόνομα σε πεδία μαχών ενάντια σε μαχητές, πιστούς στο Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Η αμερικανική έκθεση συνεχίζει λέγοντας ότι το εν λόγω drone ανοίγει ένα νέο, σημαντικό για όλους κεφάλαιο, αυτό των αυτόνομων όπλων, που πολεμούν και σκοτώνουν ανθρώπους βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη, χαρακτηρίζοντας το drone ως ένα «αυτόνομο θανατηφόρο όπλο». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για εναέρια οχήματα βάρους επτά κιλών, με τέσσερις έλικες (quadcopters), που δρουν επίσης ως μέρος ενός ευρύτερου σμήνους, οι μονάδες του οποίου μπορούν να συνεργάζονται.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί και η περιγραφή και το βίντεο που δημοσίευσε και η κατασκευάστριας εταιρείας STM, για το drone-καμικάζι τύπου Kargu-2 και τις ικανότητές του.

Τα Kargu αναφέρονται ως χρήσιμα για επιχειρήσεις αντιτρομοκρατικές και ασύμμετρου πολέμου, τόσο εναντίον στατικών όσο και κινούμενων στόχων (ανθρώπων, οχημάτων κ.ά.). Διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, να κάνουν πλήγματα ακριβείας, να χρησιμοποιήσουν διάφορα οπλικά συστήματα και αυτοκαταστρέφονται αν χρειαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.