ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαζικές αυτοκτονίες αστυνομικών τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Τουρκία

Μαζικές αυτοκτονίες αστυνομικών τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Τουρκία

Συνολικά 15 αστυνομικοί αυτοκτόνησαν τις τελευταίες 25 ημέρες, δήλωσε ο Φαρούκ Σεζέρ, πρόεδρος της τουρκικής αστυνομικής ένωσης Εμνιέτ-Σεν την Τετάρτη.

Συνολικά 40 αυτοκτονίες έχουν πραγματοποιηθεί στην τουρκική αστυνομική δύναμη από τις αρχές του έτους, δήλωσε ο Σεζέρ στο αντιπολιτευόμενο κατάστημα Halk TV, με τον αριθμό να πλησιάζει ήδη εκείνο του 2013, όταν η χώρα κατέγραψε 57 αυτοκτονίες στο αστυνομικό σώμα, το υψηλότερο μέχρι σήμερα.

Το μεγάλο και απρόβλεπτο πρόγραμμα εργασίας και η κακή διαχείριση των αστυνομικών τμημάτων επηρεάζουν αρνητικά τους αστυνομικούς, που φτάνουν μέχρι την αυτοκτονία, σύμφωνα με τον Σεζέρ, ο οποίος εξήγησε ότι τα μέλη της τουρκικής αστυνομικής δύναμης εργάζονται τουλάχιστον 240 ώρες το μήνα, σε σύγκριση με τους δημόσιους υπαλλήλους, που δουλεύουν γύρω στις 160 ώρες.

Μερικοί εργάζονται ακόμη και έως 400 ώρες, πρόσθεσε.

Συχνά «15 αστυνομικοί έχουν ανατεθεί σε καθήκοντα που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από πολύ λιγότερους», είπε ο επικεφαλής του σωματείου, σημειώνοντας την αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση.

«Η αστυνομική δύναμη δεν ήταν ποτέ καλά διαχειρίσιμη», σύμφωνα με τον Sezer. “Όχι μόνο τώρα.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.