Αίρεται η ασυλία του Κ.Κιλιτσντάρογλου – Αντιμέτωπος με δεκάδες δικαστικές υποθέσεις

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Τουρκίας δεν είναι πλέον βουλευτής

Αίρεται η ασυλία του Κ.Κιλιτσντάρογλου – Αντιμέτωπος με δεκάδες δικαστικές υποθέσεις

Η ασυλία του ηγέτη του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα αρθεί δεδομένου ότι δεν προτάθηκε ως βουλευτής αυτή τη θητεία και δεν εξελέγη πρόεδρος στις εκλογές της 28ης Μαΐου. Η τρέχουσα ασυλία του θα λήξει επίσημα μόλις οι νεοεκλεγέντες βουλευτές ορκιστούν στο κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις 2 Ιουνίου.

Ο Κιλιτσντάρογλου αντιμετωπίζει τώρα 40 καταγγελίες, 16 από τις οποίες βασίζονται στις κατηγορίες της «προσβολής, απειλής και συκοφαντικής δυσφήμισης του Προέδρου», σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής Deutsche Welle. Με απόφαση εισαγγελέα οι κατηγορίες αυτές μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους στα δικαστήρια με τον Κιλιτσντάρογλου να βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου.

Άλλες κατηγορίες κατά του Κιλιτσντάρογλου είναι οι εξής: «απόπειρα επηρεασμού της δικαστικής εξουσίας, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, προσβολή δημόσιων λειτουργών, παραβίαση του απορρήτου της έρευνας, εξύμνηση του εγκλήματος και εγκληματική πράξη».

Μεταξύ των κατηγοριών που πιθανόν απαγγελθούν κατά του Κιλιτσντάρογλου αφορά ένα φυλλάδιο με ημερομηνία 2020, στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη σύνδεση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με το δίκτυο Γκιουλέν. Στο φυλλάδιο, χρησιμοποιήθηκε μια φωτογραφία που δείχνει τον Ερντογάν και τον Φετουλάχ Γκιουλέν μαζί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές προσκείμενες στον Κιλιτσντάρογλου δήλωσαν ότι εάν ξεκινήσει επίσημα μια αγωγή σχετικά με το εν λόγω φυλλάδιο, ο ηγέτης του CHP θέλει να προσέλθει αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και να μιλήσει για τη σχέση του ΑΚΡ με το δίκτυο Γκιουλέν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.