Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Ελληνίδα τραυματίας: «Θα ξαναπάω – Σίγουρα με προστάτευσε ο Θεός» (φώτο)

«Σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος, προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά γιατί αυτές οι δύο μέρες ήταν πολύ πιεστικές»

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Ελληνίδα τραυματίας: «Θα ξαναπάω – Σίγουρα με προστάτευσε ο Θεός» (φώτο)

Η 39χρονη Ελληνίδα, που τραυματίστηκε την Κυριακή στην έκρηξη που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, λίγα λεπτά αφότου έφτασε εχθές το βράδυ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως θα ξανά πάει στην πόλη και ότι έχει μάθει στη ζωή της να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις.

«Σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος, προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά γιατί αυτές οι δύο μέρες ήταν πολύ πιεστικές», ανέφερε η Άννα Δεπώλα, εξηγώντας ότι γλύτωσε από την έκρηξη επειδή ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου έφτασε στις 20:50 με τουρκικό ασθενοφόρο, την περίμεναν οι γονείς της και γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και μόλις άνοιξαν οι πόρτες του ασθενοφόρου η 39χρονη χαμογέλασε και είπε «είμαι καλά, μην ανησυχείτε, χαίρομαι που επέστρεψα». 20221115_205400

Η μητέρα της, που νωρίτερα δεν είχε κρύψει την λαχτάρα της να δει ξανά το παιδί της και να σταθεί δίπλα της, μόλις άνοιξαν οι πόρτες του ασθενοφόρου φώναξε «Άννα μου», με την 39χρονη να της λέει «μανούλα μου μην ανησυχείς, είμαι καλά».

Δευτερόλεπτα αργότερα, σε μία πολύ συγκινητική στιγμή, η κυρία Αγγελική έπεσε στην αγκαλιά της κόρης της και της έδωσε μία ανθοδέσμη με λουλούδια, ενώ μαζί με τον σύζυγός της συνόδευσαν την 39χρονη στο ΤΕΠ.

Η Άννα Δεπώλα, που λίγο έλειψε να είναι ένα ακόμη θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε πως είναι καλά και ότι έχει μόνο μία μικρή πληγή στο πόδι, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι γιατροί την πρόσεξαν πάρα πολύ παρότι όπως τόνισε «υπήρχαν πιο βαριά περιστατικά από το δικό μου».

«Είμαι πολύ τυχερή και ευγνώμων στον Θεό. Δυστυχώς, έπρεπε να αποχωριστώ τους φίλους μου και να ξανά έρθω στην Ελλάδα. Περνούσα υπέροχα κάθε ημέρα, η άτυχη ημέρα ήταν μόνο η Κυριακή, που είδη έχω ξεχάσει γιατί θυμάμαι μόνο τις υπέροχες ημέρες και συνεχίζω χαμογελώντας. Δυστυχώς, υπήρχαν κάποια θύματα εκείνη την ημέρα, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους. Εγώ είμαι πάρα πολύ τυχερή που ζω, δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα. Η πληγή στο πόδι μου δεν είναι τίποτα και, όπως βλέπετε, είμαι χαμογελαστή και χαρούμενη, απλά λυπάμαι που έπρεπε να αποχωριστώ τους φίλους μου», είπε από το ασθενοφόρο.

«Νιώθω πολύ τυχερή, πάντα ήμουν στη ζωή μου. Σίγουρα με προστάτευσε ο Θεός. Υπήρχαν πάρα πολύ σοβαρά περιστατικά, εγώ δεν έχω τίποτα, όπως βλέπετε. Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους, τα παιδάκια και τα μωράκια που πέθαναν», ανέφερε η 39χρονη Άννα, λίγο πριν οι γιατροί την οδηγήσουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. 20221115_205313 20221115_205213_0_

«Το παιδί μου έζησε από θαύμα»

Λίγες ώρες πριν η 39χρονη φτάσει στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, η μητέρα της τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσεις «όλους όσοι ήταν στο πλευρό της Αννούλας μου. Το παιδί μου έζησε πραγματικά από θαύμα και το χρωστάμε σίγουρα στην Παναγία. Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, θα μπορούσε να ήταν τώρα νεκρό».

Πρόσθεσε, δε, πως είναι πολύ ευχαριστημένη που η κόρη της θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να την φροντίσουν οι Έλληνες γιατροί και έδωσε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση.

«Λυπάμαι πάρα πολύ, σε καμία οικογένεια να μη συμβεί αυτό και το λέω μέσα από τη ψυχή μου. Καμία χώρα να μη περάσει αυτό που πέρασαν οι άνθρωποι στην Τουρκία», σημείωσε. Η μητέρα της 39χρονης τόνισε, επίσης, ότι φοβήθηκε μην κρατήσουν την κόρη της στην Τουρκία.

«Εγώ τη λατρεύω, όπως και όλα μου τα παιδιά. Αυτό ήταν μεγάλο χτύπημα, μεγάλη δοκιμασία και το παιδί μου θα μπορούσε τώρα να είναι νεκρό», είπε με δάκρυα στα μάτια. 20221115_205157

«Μπαμπά είμαι στο νοσοκομείο, ήμουν στην έκρηξη»

«Είναι θαύμα ότι γλίτωσε το παιδί. Ήταν σε σοκ, μας είπε ότι σώθηκε γιατί μπροστά της ήταν μια οικογένεια που διαμελίστηκε με το παιδάκι τους. Από την έκρηξη χτύπησε το ζευγάρι μπροστά και εκείνη τραυματίστηκε στα πόδια. Εμείς δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα πρωί – πρωί και από απόρρητο αριθμό και ήταν από το προξενείο. Άκουγα το παιδί μου να κλαίει και να μου λέει «μπαμπά είμαι στο νοσοκομείο, ήμουνα στην έκρηξη». Το μυαλό μας πήγε ότι έχει χάσει κάποιο μέλος του σώματός της. Ησυχάσαμε όταν η κόρη μας μας είπε ότι είναι αρτιμελής και ότι έχει χτυπήσει στο πόδι», περιέγραψε ο πατέρας της 39χρονης.

Όπως είπε στη συνέχεια, η Άννα τους ανέφερε ότι την στιγμή της έκρηξης έπεσαν όλοι κάτω, ότι από το χτύπημα πετάχτηκαν όλοι μακριά και ότι μετά την πήραν κάποια άτομα και την έβαλαν σε ένα μαγαζί και κατέβασαν τα ρολά.

«Υπήρχε πανικός, δίπλα μου ήταν σκοτωμένα άτομα, κάποιος είχε χάσει το πόδι του, το παιδάκι ήταν διαμελισμένο», ανέφερε η γυναίκα στους γονείς της.

«Μου είπε «μπαμπά η κατάσταση είναι τραγική, γίνεται πόλεμος». Η κόρη μου ήταν μόνη της, στο νοσοκομείο της φέρθηκαν πολύ καλά. Εμείς φοβηθήκαμε μήπως την μπλέξουν επειδή είναι Ελληνίδα. Θέλαμε να έρθει εδώ και να την δουν Έλληνες γιατροί. Επικοινώνησε μαζί μας και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, όπως και τον δικηγόρο της οικογένειας, Απόστολο Λύτρα», σημείωσε. 20221115_204944

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
20221115_204921
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.