ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Επίθεση» της Washington Post στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ευκαιρία οι εκλογές για να αποτινάξουν το ζυγό»

Η WP σημειώνει ότι υπό τον Ερντογάν η Τουρκία είναι σύμμαχος με αστερίσκο της Δύσης

«Επίθεση» της Washington Post στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ευκαιρία οι εκλογές για να αποτινάξουν το ζυγό»

Ως κρίσιμο τεστ για την ικανότητα των δημοκρατικών εκλογών να αποτινάξουν το ζυγό της μονοκρατορίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία χαρακτηρίζει η Washington Post την κρίσιμη αναμέτρηση της 14ης Μαϊου.

Παραλαμβάνοντας από τον Economist τη σκυτάλη των επικριτικών για τον Τούρκο πρόεδρο δημοσιευμάτων δυτικών ΜΜΕ η αμερικανική εφημερίδα σε άρθρο γνώμης με τίτλο «η σκιά ενός αυξανόμενου δεσποτισμού καραδοκεί στις εκλογές της Τουρκίας» σημειώνει ότι το διακύβευμα είναι τεράστιο, πρωτίστως για τους Τούρκους, που ίσως δικαιολογημένα ανησυχούν μήπως ο αυταρχισμός υποκύψει στη δικτατορία, αλλά και για τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους

Η WP σημειώνει ότι υπό τον Ερντογάν η Τουρκία είναι σύμμαχος με αστερίσκο της Δύσης καθώς παίζει ένα διπλό γεωπολιτικό παιχνίδι ρεαλπολιτίκ πατώντας σε δύο βάρκες, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, διεκδικώντας ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ανατολής και Δύσης με την εμπλοκή του στο ουκρανικό.

Το άρθρο θυμίζει την προμήθεια των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα και το βέτο της στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ κι αναφέρει ότι ο Ερντογάν ασπάζεται θέσεις που ανατρέπουν τη δυτική στρατηγική κι αφήνουν περιθώρια ελιγμών στον Βλαντίμιρ Πούτιν με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Μόσχα προς την Άγκυρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά, όπως αναφέρει η WP, τη μεγαλύτερη ζημιά από τα 20 χρόνια εξουσίας του Ερντογάν την υπέστησαν οι ίδιοι οι Τούρκοι: «ως χαρισματικός τύραννος κυβέρνηση υποδαυλίζοντας τη διαίρεση (…), φυλάκισε πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και άλλους επικριτές του και περιόρισε το χώρο για άνθηση της κάποτε ευημερούσας κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία με μια εκστρατεία καταπίεσης, που εντατικοποιήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016» με πολλούς Τούρκους να φοβούνται να εκφράσουν δημοσίως τις απόψεις τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.