ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Τουρκία δημοσίευσε φωτογραφίες πλοίων του ΠΝ σε Λέσβο και Σάμο να αποβιβάζουν οχήματα αναγνώρισης Μ-1117

«Οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου»

H Τουρκία δημοσίευσε φωτογραφίες πλοίων του ΠΝ σε Λέσβο και Σάμο να αποβιβάζουν οχήματα αναγνώρισης Μ-1117

To τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύει φωτογραφίες προϊόν κατασκοπείας από UAV (ως πότε θα πετούν ελεύθερα;) υποστηρίζοντας ψευδώς, φυσικά, ότι «τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατιωτικοποιημένα» (τα ίδια νησιά που απειλεί με απόβαση και κατάληψη).

Να σημειώσουμε ότι αν για τα Δωδεκάνησα υπήρχε θεωρητικά η συμφωνία των Παρισίων του 1947 περί «μη ύπαρξης βαρέων όπλων και τακτικού Στρατού» (η οποία εξουδετερώνεται από το άρθρο του ΟΗΕ περί «δικαιώματος αυτοάμυνας») στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο δεν υπάρχει καμία συνθήκη αφού το σχετικό άρθρο της συνθήκης της Λωζάνης έχει αντικατασταθεί από μεταγενέστερες συνθήκες.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδικότερα των αναγνωριστικών τροχοφόρων Μ-1117 σε Λέσβο και Σάμο σε αντικατάσταση των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης BMP-1 που η Ελλάδα έστειλε στην Ουκρανία.

Με το ψευδο-επιχείρημα ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

Σύμφωνα με την «αποκάλυψη» του Anadolu από τα δύο επίμαχα πλοία αποβιβάστηκαν 23 θωρακισμένα οχήματα στη Λέσβο και 18 θωρακισμένα οχήματα στην Σάμο. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα οχήματα αυτά ήταν ανάμεσα σε αυτά που έχουν σταλεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ» προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές ασφαλείας που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου και «αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς των μη στρατικοποιημένων νησιών».

«Οι ενέργειες αυτές δεν είναι αποδεκτές» μετέφεραν στο Anadolu οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζοντας τες ως «επιθετικές» από την Ελλάδα, μια χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του πνεύματος της βορειοατλαντικής συμμαχίας» και «αντίθετα με τις εκκλήσεις (σ.σ. από την Τουρκία) για διάλογο και σχέσεις καλής γειτονίας».

Επιμένοντας στην παραβίαση του κατά την Τουρκία καθεστώτος των αποστρατικοποιημένων νησιών, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι με τα φορτία αυτά «τα θωρακισμένα οχήματα που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, αντικατέστησαν άλλα οχήματα που βρίσκονταν στα δύο νησιά» (αναφέρονται στα BMP-1).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάθε πρόσκληση για διαπραγματεύσεις και κάνει αυτές τις προκλητικές κινήσεις αυξάνει την ένταση με επιθετικές και παράνομες κινήσεις» κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.