ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Hurriyet: «Ξεκινάει η αιγαιοπελαγίτικη άνοιξη στην Άγκυρα»

H φιλοκυβερνητική εφημερίδα με πρωτοσέλιδό της προβάλλει ως σημαντικό βήμα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, την επανέναρξη των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο

Hurriyet: «Ξεκινάει η αιγαιοπελαγίτικη άνοιξη στην Άγκυρα»

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet με κεντρικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Κόκκινη γραμμή με την Λάρισα» αναφέρεται στις συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που ξεκινούν εκ νέου σήμερα, στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «κρίσιμη» τη συνάντηση που πραγματοποιείται μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια, επισημαίνοντας πως: «ξεκινάει η αιγαιοπελαγίτικη άνοιξη στην Άγκυρα» και το ρόλο των στρατηγείων σε Λάρισα και Εσκί Σαχίρ, που θα διατηρόύν μεταξύ τους άμεση γραμμή επικοινωνίας.

«Συνάντηση στρατιωτικών αντιπροσωπειών με στόχο να ανοίξει μια νέα σελίδα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας πραγματοποιείται στην Άγκυρα. Καθώς οι αντιπροσωπείες των υπουργείων Άμυνας συναντώνται μετά από τρία χρόνια και εννέα μήνες, στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως η αποτροπή της ενόχλησης μεταξύ πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων στο Αιγαίο και «κόκκινη γραμμή» μεταξύ των αρχηγείων» αναφέρει η Hurriyet.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για τις προτάσεις που θα συζητήσουν οι δύο πλευρές και θέματα στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο των ΜΟΕ, όπως :

Nα υπάρχει απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πολεμικών πλοίων των δύο χωρών στο Αιγαίο.

– Να μην πετούν τα πολεμικά αεροσκάφη της μίας χώρας σε χαμηλό ύψος επάνω από τα πολεμικά πλοία της άλλης.

– Να μην παρενοχλούν τα πολεμικά αεροσκάφη της μιας χώρας τα πολεμικά πλοία της άλλης, με οποιονδήποτε τρόπο.

– Να αποφεύγουν τα πολεμικά πλοία τους επικίνδυνους ελιγμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Άγκυρα σήμερα, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βίλνιους στις 13 Ιουλίου, όπου αποφάσισαν να ανοίξουν μια νέα σελίδα» σημειώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που το πρωτοσέλιδό της δεν περνάει απαρατήρητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.