Η Τουρκία θα προμηθευθεί βρετανικά EF-2000 Eurofighter Tranche αν οι ΗΠΑ πουν «όχι» για τα F-16

«Οι ΗΠΑ μας ενθάρρυναν να αγοράσουμε F-16»

Η Τουρκία θα προμηθευθεί βρετανικά EF-2000 Eurofighter Tranche αν οι ΗΠΑ πουν «όχι» για τα F-16

H τουρκική Αεροπορία θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών EF-2000 Eurofighter Tranche 3 από την Βρετανία, ως ενδιάμεση λύση για το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς που αναπτύσσει σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ.

Η απόφαση έχει μία λογική, καθώς τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TF-X θα είναι εφοδιασμένο με μία παραλλαγή του κινητήρα EJ-2000 του τηςRolls Royce.

O Aρχηγός της τουκρικής Αεροπορίας, Στρατηγός Χασάν Κιουτσουκακιούζ,  συζήτησε το θέμα για την αγορά των Eurofighters, σε συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του.

«Τα Eurofighter είναι μια πολύ καλή περίπτωση, εάν δεν μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην απόκτηση των αμερικανικών F-16».

Tον Σεπτέμβριο, η Τουρκία έστειλε επιστολή αιτήματος για 40 F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά την απόρριψή της από το πρόγραμμα F-35, πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρούν ως εναλλακτική λύση την αγορά των Eurofighters μαχητικών από τη Βρετανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τούρκοι αξιωματούχοι πάντως τονίζουν ότι «η Βρετανία προσπαθεί εδώ και καιρό να μας πουλήσει τα Eurofighter».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.