ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ιμάμογλου: Απειλείται ξανά με ποινή φυλάκισης έως επτά χρόνια – Νέα μήνυση σε βάρος του

Ερευνάται διαγωνισμός του 2015 για πρόσληψη προσωπικού σε πολιτιστικά κέντρα

Ιμάμογλου: Απειλείται ξανά με ποινή φυλάκισης έως επτά χρόνια – Νέα μήνυση σε βάρος του

Με ποινή φυλάκισης απειλείται ξανά ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε νέα μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του. Ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δικαστεί μαζί με άλλα επτά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.

Ο Ιμάμογλου κατηγορείται για «στημένο διαγωνισμό» και «ζημιά στο δημόσιο ταμείο» την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Beylikdüzü και απειλείται με ποινή φυλάκισης τριών έως επτά ετών, αλλά και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικών ερεύνησε τον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 για πρόσληψη προσωπικού σε πολιτιστικά κέντρα και οργανισμούς τέχνης και πολιτισμού.

Η εταιρεία που δεν κέρδισε τον διαγωνισμό υπέβαλε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε από τις δημοτικές αρχές.

Τότε, το υπουργείο Εσωτερικών άρχισε έρευνα για τη διαδικασία του διαγωνισμού και στη συνέχεια προώθησε την έκθεση στη Γενική Εισαγγελία του Büyükçekmece, που κατέληξε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο στις 20 Οκτωβρίου του 2020 εξέδωσε άδεια για να ερευνηθεί το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για τον διαγωνισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος του Εκρέμ Ιμάμογλου κατέθεσε γραπτή δήλωση στην εισαγγελία, στην οποία τονίζει ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν συμμετείχε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας του διαγωνισμού, ούτε έδωσε κάποια καθοδήγηση στους εμπλεκόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.