Η Τουρκία σε δέκα χρόνια θα έχει πυρηνικά όπλα. Ίσως και ενωρίτερα...

Ιταμή πρόκληση από την Άγκυρα: Διαρκούσης της επίσκεψης Μητσοτάκη ανακοίνωσε έρευνες… στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Νότια της Κρήτης και λογαριασμό της... Λιβύης

Ιταμή πρόκληση από την Άγκυρα: Διαρκούσης της επίσκεψης Μητσοτάκη ανακοίνωσε έρευνες… στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόταν την Άγκυρα, συναντάτο με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν και μιλούσαν για την «επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών», η Λιβύη, ουσιαστικά χώρα-«δορυφόρος» της Τουρκίας, εκχώρησε και τυπικά τις έρευνες νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην Άγκυρα!

Μάλιστα για να γίνει πιο εμφατικός και αντιληπτός ο έλεγχος της Λιβύης από την Τουρκία, η εξέλιξη δεν ανακοινώθηκε από τους Λίβυους, αλλά… από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ!

Η Λιβύη (υπό την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – GNU) και η Τουρκία υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2025 μνημόνιο για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών (δισδιάστατη σεισμική έρευνα) σε 4 θαλάσσιες περιοχές, οι τρεις εκ των οποίων αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης!

Επίσης και η κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης είναι απόλυτα σύμφωνη με την ανάληψη από την Τουρκία των ερευνών.

Το κοινοβούλιο της Ανατολικής Λιβύης υπό την ηγεσία του Χαλίφα Χαφτάρ επέτρεψε τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Είναι οι ίδιοι που είχαν έρθει το 2019 στην Αθήνα και ζήτησαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπλα και εκπαιδευτές για να καταλάβουν την Τρίπολη και να εκθεμελιώσουν την φιλότουρκη κυβέρνηση.

Την απάντηση, όπως και την συνέχεια την ξέρουμε όλοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.