ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Σεντόπ: «Ο Κ.Τασούλας επιτέθηκε στην Τουρκία – Από το 1974 δεν υπάρχει αιματοχυσία στην Κύπρο»

Επίθεση στον Κ.Τασούλα έκανε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής

Μ.Σεντόπ: «Ο Κ.Τασούλας επιτέθηκε στην Τουρκία – Από το 1974 δεν υπάρχει αιματοχυσία στην Κύπρο»

Επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα έκανε ο Τούρκος ομόλογός του Μουσταφά Σεντόπ, στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών – μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Σλοβενία.

Κατά την ομιλία του ο κύριος Τασούλας, επεσήμανε πως η τακτική Πούτιν παραπέμπει στην παράνομη εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία. Η τοποθέτηση αυτή εξόργισε το πρόεδρο της τουρκικής βουλής, που έστρεψε τα πυρά του κατά της χώρας μας, λέγοντας πως : «Το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μαζί με την Τουρκία. Ο πρόεδρος της Βουλής της Ελλάδας με μία προκλητική προσέγγιση επιτέθηκε στην Τουρκία. Αυτό είναι καθιερωμένο έθιμο των Ελλήνων πολιτικών».

Το κρεσέντο του Σεντόπ δεν ολοκληρώθηκε εκεί καθώς έκανε λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση» της Τουρκίας στην κυπριακή εισβολή: «Σύμφωνα με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου του 1959 η Ελλάδα για να καταστήσει την Κύπρο ένα ελληνικό νησί από το 1962 έως το 1974 έσφαξε Τούρκους. Το 1974 αξιωματικοί που πρέσβευαν την ένωση μετέβησαν από την Ελλάδα στο νησί και άρχισαν να κάνουν γενοκτονία στους Τούρκους. Η Τουρκία κάνοντας χρήση τον αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων της που πηγάζουν από τη συμφωνία του 1959 επενέβη και διασφάλισε την ειρήνη. Από το 1974 δεν υπάρχει αιματοχυσία στο νησί».

Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής είπε πως «παρά την εχθρική στάση της Ελλάδας» η Άγκυρα δεν έθεσε βέτο το 1980 για την επιστροφή της στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, όταν είχε αποχωρήσει μετά το 1974 ως διαμαρτυρία για την εισβολή στην Κύπρο.

«Παρά την εχθρική στάση της Ελλάδας Απέναντι στην Τουρκία και παρά το ότι η Ελλάδα κατέστησε αρχή της το να μην εφαρμόζει τις διεθνείς συμφωνίες, η Τουρκία το 1980 δεν έκανε χρήση του βέτο και επέτρεψε στην Ελλάδα να επιστρέψει στη στρατιωτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Για ποιο λόγο ; Διότι η Τουρκία πάντοτε είναι καλόβουλη. Η Τουρκία είναι μία μεγάλη χώρα» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.