ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μ.Τσαβούσογλου: «Αναμένουμε αποφασιστική δράση από τη Σουηδία»

«η Σουηδία δεν μπορεί να ξεφεύγει από τις ευθύνες της δήλωσε

Μ.Τσαβούσογλου: «Αναμένουμε αποφασιστική δράση από τη Σουηδία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα αναμένει αποφασιστική δράση από τη Σουηδία μετά το περιστατικό στη Στοκχόλμη κατά το οποίο ένα ομοίωμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κρεμάστηκε από τα πόδια από ένα σκοινί έξω από το Δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Σουηδία «δεν μπορεί να ξεφεύγει από τις ευθύνες της», καταδικάζοντας μόνο το περιστατικό.

«Οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης προσπαθούν να αποτρέψουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Σουηδία είτε θα υποκύψει σε αυτούς είτε θα κρατήσει τις υποσχέσεις της», δήλωσε.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Σουηδία και τη συνυποψήφιά της, τη Φινλανδία, στην προσπάθειά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ και σύντομα θα έχουν συνάντηση, η οποία πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ δήλωσε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι σημαντικές και καταδίκασε το περιστατικό ως αναίσχυντο. «Η κυβέρνηση κατανοεί ότι η Τουρκία αντιδρά», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Η εφαρμογή του μνημονίου συνεχίζεται».

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4 ότι η ενέργεια αυτή είναι “εξαιρετικά σοβαρή” και τη θεωρεί δολιοφθορά κατά της αίτησης ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνώριζε το περιστατικό μέχρι να τελειώσει.

Η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι η Σουηδία πρέπει να πάρει μια πιο σαφή θέση εναντίον αυτών, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες, κυρίως τους Κούρδους μαχητές και την οργάνωση που κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Αρκετοί Κούρδοι ζουν εξόριστοι στη Σουηδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι έρευνα ξεκίνησε για το περιστατικό, αφότου ο δικηγόρος του Ερντογάν υπέβαλε νομικό αίτημα. «Ποινική καταγγελία κατατέθηκε στο γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας, απαιτώντας να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος των δραστών», έγραψε στο Twitter ο δικηγόρος του Ερντογάν, ο Χουσεΐν Αϊντίν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.