Μ.Τσαβούσογλου για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: «Να τις αξιολογήσουμε ξεχωριστά» (βίντεο)

Μ.Σέντοπ: Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να προσβάλλουν τα ιερά και όσια των ανθρώπων

Μ.Τσαβούσογλου για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: «Να τις αξιολογήσουμε ξεχωριστά» (βίντεο)

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα Δευτέρα πως η Τουρκία μπορεί να επιδείξει μια διαφορετική προσέγγιση για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ από τη Σουηδία.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «προβληματική χώρα» τη Σουηδία λέγοντας πως «θα είναι μια δίκαιη στάση αν κάνουμε μια διάκριση μεταξύ προβληματικής χώρας με τη λιγότερο προβληματικής χώρα».

«Κατά την γνώμη μου θα είναι μια δίκαιη στάση αν κάνουμε μια διάκριση μεταξύ προβληματικής χώρας με μια λιγότερο προβληματική χώρα. Εμείς ως Τουρκία αν στο ΝΑΤΟ και σε αυτές τις χώρες λάβουν μια τέτοια απόφαση σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να το αξιολογήσουμε ξεχωριστά και όπως λέμε και ο πρόεδρος μας λέει “στο θέμα της Φιλανδίας μπορούμε να έχουμε μια διαφορετική αξιολόγηση σε σχέση με την Σουηδία”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μουσταφά Σέντοπ: Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να προσβάλλουν τα ιερά και όσια των ανθρώπων

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σέντοπ εξαπέλυσε από την πλευρά του επίθεση προς τις δυτικές χώρες επισημαίνοντας πως η Άγκυρα θα πρέπει να σταματήσει την καταπίεση που υφίστανται ορισμένες χώρες όπως από τη «Βόρεια Κύπρο» ως τη «Δυτική Θράκη».

«Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να βάλουν αμέσως ένα τέλος σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Θα πρέπει να σταματήσουν να προσβάλλουν τα ιερά και όσια των ανθρώπων. Δεν πρέπει να επιτρέπουν να ρηγματώνονται οι κοινωνίες. Πρέπει να δουν ότι η φωτιά που θα ξεσπάσει θα κάψει τους πάντες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ευθύνη και βάρος που μας επιβάλλει η πίστη μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των αδελφών μας όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, να εργαστούμε για την προστασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε την καταπίεση που υφίστανται από την Παλαιστίνη μέχρι τους Rohingya (Μιανμάρ), από το Καραμπάχ μέχρι τους Τούρκους Ουιγούρους, από το Αφγανιστάν μέχρι την Κριμαία, από τη ‘Βόρεια Κύπρο’ ως τη ‘Δυτική Θράκη’, από τις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τις ακτές της Άπω Ασίας, από την Αμερική ως την Αυστραλία, και μέχρι την Αφρική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.