ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα λέει “είναι δικά μου” νησιά & βραχονησίδες των οποίων το καθεστώς δεν είναι ξεκάθαρο»

«Οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα μαχητικά 5ης γενιάς και δημιουργούν βάσεις στην Ελλάδα»

Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα λέει “είναι δικά μου” νησιά & βραχονησίδες των οποίων το καθεστώς δεν είναι ξεκάθαρο»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με νέες του δηλώσεις, υποστήριξε πως η Τουρκία δεν προτίθεται να δεχθεί όρους από τις ΗΠΑ, για το πρόγραμμα των F-16, που να αφορούν την Ελλάδα.

Παράλληλα, προχώρησε για ακόμα μια φορά σε ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών και των βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Η τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και αναφέρει ξεκάθαρα ότι για να προχωρήσει το πρόγραμμα των F-16 για την Τουρκία θα πρέπει να δοθούν εγγυήσεις ότι τα αεροσκάφη δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις και παραβιάσεις σε βάρος της Ελλάδας, φαίνεται πως έχει ενοχλήσει πολύ την Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για ακόμα μια φορά αμφισβήτησε ευθέως τόσο τον ελληνικό εναέριο χώρο όσο και την κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο. «Δεν είναι εφικτό να πούμε “ναι” σε μια συμφωνία που θα δέσει τα χέρια μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τους όρους που θέτει η αμερικανική Γερουσία για το πρόγραμμα των F-16.

«Η Ελλάδα λέει “είναι δικά μου”, νησιά και βραχονησίδες των οποίων το καθεστώς δεν είναι ξεκάθαρο, δεν έχουν παραχωρηθεί. Με 6 μίλια χωρικά ύδατα, ζητά εναέριο χώρο 10 μίλια. Η Τουρκία αναγνωρίζει 6 μίλια, αυτά τα 4 μίλια θα τα χρησιμοποιούμε», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, σημείωσε πως «Οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα μαχητικά 5ης γενιάς και δημιουργούν βάσεις στην Ελλάδα. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία για τον ελληνικό εναέριο χώρο για τα F-16, δεν θα ακούσουμε τις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γίνεται, πάντως, σαφές πως η ενόχληση στην Άγκυρα είναι τεράστια μετά την τελευταία εξέλιξη με την τροπολογία που – αν η γειτονική χώρα διατηρήσει την ίδια επιθετική στάση και ρητορική – μπλοκάρει το πρόγραμμα που «διακαώς» επιθυμεί ο Ερντογάν, έτσι ώστε να αρχίσει την αποκατάσταση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.