ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μ.Τσαβούσογλου: «Το Ισραήλ να μεταφέρει το φυσικό του αέριο στην Τουρκία μέσω Κύπρου»

Καλεί την ΕΕ να πιέσει την Κύπρο

Μ.Τσαβούσογλου: «Το Ισραήλ να μεταφέρει το φυσικό του αέριο στην Τουρκία μέσω Κύπρου»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις, καθώς ζήτησε να δημιουργηθεί αγωγός που θα περνά μέσα από την κυπριακή ΑΟΖ, ώστε να μεταφερθεί φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Τουρκία. 

«Βλέπουμε πως και το Ισραήλ έχει μεγάλα κοιτάσματα, όπως και σε άλλες χώρες της περιοχής, συνεχίζονται οι εργασίες και ίσως βρουν νέες πηγές. Για να φτάσουν αυτές οι πηγές ενέργειας στην Ευρώπη ο πιο οικονομικός δρόμος είναι αυτός της Τουρκίας. Για να φτάσει όμως το αέριο στην Τουρκία πρέπει να περάσει από την Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιέστε την Κύπρο»

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, επειδή η Άγκυρα ξέρει ότι το Ισραήλ δε θα δεχτεί να παρανομήσει περνώντας από μια περιοχή που δεν ανήκει στην Τουρκία, ο Τσαβούσογλου λέει στην Ευρώπη «πιέστε την Κύπρο» για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της κατανομής του πλούτου.

«Αυτά τα λέμε στην Ε.Ε. Δεν ξέρουμε πότε μπορεί να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα του κυπριακού, καθώς οι Ελληνοκύπριοι δε θέλουν. Το είδαμε στο Κραν Μοντάνα, όπως και στο σχέδιο Ανάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως μπορεί να υπάρξει δίκαιη κατανομή και να κερδίσουν όλοι. Και σε πολιτικό επίπεδο αυτός που μπορεί να πείσει τους Ελληνοκύπριους είναι η Ε.Ε. Ας το κάνει η Ε.Ε για να κάνουν ένα ξεκάθαρο βήμα. Διότι περισσότερη ανάγκη στο αέριο αυτό έχει η Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Τσαβούσογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.