ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέος γύρος τουρκικών προκλήσεων: Σημειώθηκαν 81 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 11 υπερπτήσεις

Οι 50 από 81 παραβιάσεις έγιναν από τα μαχητικά F-16

Νέος γύρος τουρκικών προκλήσεων: Σημειώθηκαν 81 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 11 υπερπτήσεις

Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σήμερα σε 81 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αυξάνοντας κατακόρυφα την ένταση πάνω από το Αιγαίο.

Πάνω από το Αρχιπέλαγος πέταξαν σήμερα δέκα αεροσκάφη ( έξι F-16 σε τρεις σχηματισμούς, ένα κατασκοπευτικό CN-235, ένα μη επανδρωμένο UAV και ένα ATR-72) το οποία προέβησαν επίσης σε 11 υπερπτήσεις και σε 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών ενώ σε μία περίπτωση σημειώθηκε εμπλοκή με ελληνικό αεροσκάφος επιφυλακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 50 από 81 παραβιάσεις έγιναν από τα μαχητικά F-16 τα οποία σχεδόν στο σύνολο τους (πέντε από τα έξι) ήταν οπλισμένα.

Η προκλητική στρατιωτική δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο σχετίζεται άμεσα με την μεγάλη αεροναυτική άσκηση που ξεκίνησε χθες η Τουρκία με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα (Mavi Vatan) 2022», η οποία και θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου στον Εύξεινο Πόντο, στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, με τη συμμετοχή σύμφωνα με την υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας 122 πολεμικών πλοίων, μαχητικών, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικών, ελικοπτέρων κ.ο.κ.

Oι υπερπτήσεις

Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε μόλις στα 500 μέτρα -1.500 πόδια- πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά. Λίγα λεπτά αργότερα, ώρα 14:46, το ίδιο ζεύγος των τουρκικών F-16 πέταξε σε ύψος 9.00 ποδιών πάνω και από το Φαρμακονήσι.

Επιπρόσθετα το ίδιο ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση και στις 15:00 πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 15:00 πάνω από τους Λειψούς και στις 15:04 πάνω από τους Αρκιούς στα 10.000 πόδια. Επίσης, 15:18 το ίδιο ζεύγος πέρασε πάλι πάνω από τις Οινούσσες πετώντας στα 10.000 πόδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 στις 16:16 πραγματοποίησε υπερπτήση στα 23.000 πόδια πάνω από τις νήσους Παναγιά και Οινούσες, και στις 16:17 πάλι πάνω από τις δύο αυτές νήσους στα 18.000 πόδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.