ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ στέλνουν HIMARS στους μαχητές του PKK στη βόρεια Συρία»

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους που σταθμεύουν στις βάσεις κοντά στην πετρελαιοπηγή Al-Omar

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ στέλνουν HIMARS στους μαχητές του PKK στη βόρεια Συρία»

Οργή έχει ξεσπάσει στα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με όσα μεταδίδουν, οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη βόρεια Συρία με το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS.

«Οι ΗΠΑ μετέφεραν το σύστημα πυραύλων υψηλής κινητικότητας HIMARS στο συριακό παρακλάδι του PKK, τους τρομοκράτες YPG στη Συρία», γράφει η Yeni Safak.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους που σταθμεύουν στις βάσεις κοντά στην πετρελαιοπηγή Al-Omar και το εργοστάσιο φυσικού αερίου Conoco στην ανατολική Συρία.

Η επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, βρίσκεται επί του παρόντος στην κατοχή των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελεί τη βασική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οργάνωσης που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι συνδέονται με την τρομοκρατική ομάδα PKK.

Η κίνηση «στοχεύει στην αντιμετώπιση πιθανών επιθέσεων από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στην απέναντι όχθη του ποταμού Ευφράτη», αναφέρουν πηγές στο Anadolu και στο TRT Haber. Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία έχουν δεχθεί επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε αρκετές περιπτώσεις από περιοχές που ελέγχονται από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν τις βάσεις τους στη Χασάκε, το Ντέιρ ελ Ζουρ και τη Ράκα από πέρυσι, αφού τα στρατιωτικά τους σημεία στην περιοχή έγιναν στόχος ξένων τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν», αναφέρει η Daily Sabah.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.