ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πώς τα Bayraktar TB2 μετατρέπονται σε καίρια όπλα: Η Τουρκία τα ανταλλάσσει με Eurofighter – Η παραδοχή Ν.Δένδια

Η Άγκυρα θέλει να αγοράσει 40 μαχητικά Eurofighter, αν δεν το καταφέρει θα στραφεί σε Κίνα και Ρωσία

Πώς τα Bayraktar TB2 μετατρέπονται σε καίρια όπλα: Η Τουρκία τα ανταλλάσσει με Eurofighter – Η παραδοχή Ν.Δένδια

Τα UAV Bayraktar TB2 έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα σημαντικότερα όπλα στους πολέμους, το βλέπουμε τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Γάζα, εκεί που όλες οι πλευρές χρησιμοποιούν κατά κόρον τα drones για να πλήττουν τους αντιπάλους. 

Την χρησιμότητά τους την είχε παραδεχθεί και προ λίγων ημερών ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε τονίσει ότι «οι σύγχρονοι πόλεμοι στηρίζονται σε πράγματα που δεν έχουν μεγάλη οικονομική αξία. Για παράδειγμα τα drones. Είναι περίεργο να βλέπουμε την Τουρκία πρωταθλήτρια στα drones. Με αυτή την λογική η Ελλάδα θα μπορούσε να κατασκευάσει στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως ραντάρ, ασυμάρτους, πυρομαχικά».

Αυτή την χρησιμότητά τους προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία, η οποία -όπως είπε και ο Έλληνας ΥΠΑΜ- είναι «πρωταθλήτρια στα drones», καθώς πρότεινε στη Γερμανία να τα ανταλλάξει με τα μαχητικά Eurofighter, σύμφωνα με την Χουριέτ.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η Τουρκία θέλει να αγοράσει 40 μαχητικά Eurofighter, απορρίπτοντας δια παντός το ενδεχόμενο αγοράς F-35, ωστόσο προς το παρόν ο Όλαφ Σολτς δεν δείχνει διατεθειμένος να ανάψει το «πράσινο φως».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν από πλευράς του όταν ερωτήθηκε επί του θέματος είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν θέλουν να μας δώσουν αυτά τα αεροπλάνα, ας μας τα δώσουν! Κι αν δεν τα δώσουν, δεν υπάρχουν πόρτες να χτυπήσουμε; Πάρα πολλές. Γνωρίζετε… Τι έγινε πριν από τους S400 για τα συστήματα αεράμυνας; Η Αμερική δεν έδωσε τα συστήματα αεράμυνας που έπρεπε να δώσει, οπότε αγοράσαμε S400 από τη Ρωσία. Τώρα έχουμε S400. Πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσουμε την πορεία μας πολύ πιο ισχυροί. Οδεύουμε να γίνουμε μια χώρα που θα παράγει και θα χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα. Κάνουμε επίσης βήματα για να καλύψουμε μόνιμα τις ανάγκες μας, όσον αφορά σε μαχητικά αεροσκάφη», κάνοντας με αυτό τον τρόπο «άνοιγμα» προς Ρωσία και Κίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.