ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Τ.Ερντογάν για EF-2000 Eurofighter: «Αν δεν μας τα δώσουν οι Ευρωπαίοι θα πάρουμε από αλλού μαχητικά»

Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει «άνοιγμα» προς Ρωσία και Κίνα - Τι λέει για τα S-400

Ρ.Τ.Ερντογάν για EF-2000 Eurofighter: «Αν δεν μας τα δώσουν οι Ευρωπαίοι θα πάρουμε από αλλού μαχητικά»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην επιθυμία της Άγκυρας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη EF-2000 Eurofighter και ξεκαθάρισε ότι αν δεν τα δώσουν οι Ευρωπαίοι, τότε θα αποκτήσει αεροσκάφη από αλλού. 

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, δεν έκανε καμία αναφορά εάν το Βερολίνο θα εγκρίνει ή όχι την πώληση ευρωπαϊκών μαχητικών στην Τουρκία και τόνισε:

«Αν θέλουν να μας δώσουν αυτά τα αεροπλάνα, ας μας τα δώσουν! Κι αν δεν τα δώσουν, δεν υπάρχουν πόρτες να χτυπήσουμε; Πάρα πολλές. Γνωρίζετε… Τι έγινε πριν από τους S400 για τα συστήματα αεράμυνας; Η Αμερική δεν έδωσε τα συστήματα αεράμυνας που έπρεπε να δώσει, οπότε αγοράσαμε S400 από τη Ρωσία. Τώρα έχουμε S400. Πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσουμε την πορεία μας πολύ πιο ισχυροί. Οδεύουμε να γίνουμε μια χώρα που θα παράγει και θα χρησιμοποιεί τα δικά της όπλα. Κάνουμε επίσης βήματα για να καλύψουμε μόνιμα τις ανάγκες μας, όσον αφορά σε μαχητικά αεροσκάφη».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επί της ουσίας ότι αν δεν δώσουν τα Eurofighter οι Γερμανοί, τότε η Τουρκία θα τα αγοράσει από άλλη χώρα, εννοώντας προφανώς τη Ρωσία και την Κίνα, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποίησε και το παράδειγμα των S400. 

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος είχε πρόθεση να ζητήσει την αγορά 40 μαχητικών Eurofighter από τη Γερμανία, ώστε να «γεφυρώσει» την επταετία μέχρι την μαζική παραγωγή του Kaan και της απόκτησης των 119 F-16 Viper, πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι προς το κοινό μας συμφέρον να διεξάγεται απρόσκοπτα η συνεργασία μας με τη Γερμανία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Η Γερμανία μπορεί να μας δώσει μαχητικά, μπορεί και όχι. Είναι, όμως, η Γερμανία η μόνη χώρα που παράγει μαχητικά στον κόσμο; Μην μας προκαλείτε με τέτοιες ερωτήσεις. Κάντε μας ερωτήσεις ευσυνείδητες και ανθρώπινες. Δουλεύουμε γι’ αυτά και μπορούμε να προμηθευτούμε από πολλά μέρη. Σύντομα θα σας δώσουμε τις απαντήσεις μας σε αυτό το θέμα. Επί του παρόντος, η Τουρκία έχει φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο στον τομέα των μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.